Leerzaam boek

In dit boek geeft Mel op een realistische manier uit hoe je negatieve gedachten om kan zetten in positieve gedachten waaruit ook positief gedrag volgt. Mel is realistisch dat dit tijd kost, maar ook dat als je er zelf niet aan blijft werken het enkel meer tijd in beslag zal nemen.
Stel realistische doelen (bijv ik ga gezonder leven ipv ik ga in 3 maanden tijd 30 kg afgevallen. Dat laatste is destructief) en high five jezelf voor ieder klein doel dat je haalt op weg naar je grotere doel.
Door in de ochtend jezelf een high five in de spiegel te geven, ben je in beweging wat energie geeft om door te gaan. Inclusief een positieve gedachten over jezelf richt je jezelf op vooruitgang en hoe meer je je richt op positiviteit, des te makkelijker ga je (kleine) dingen in je leven zien/herkennen die positief zijn.
Zelf ben ik hier nu al even mee aan de slag en het is me nu gelukt om niet terug te vallen in een diepe depressie en door me te richten op het positieve. Dat kan ook zijn: "Ik voel me vandaag minder, het is zwaar in mijn hoofd. Dit is niet fijn, maar ik sta mezelf toe vandaag een mindere dag met meer rust te hebben. Zo kan ik opladen en mezelf de rust geven om morgen weer beter naar positieve dingen te zoeken/kijken.
Mel is zelf erg eerlijk over haar eigen dieptepunten in het leven en dat maakt ook dat ik het een kans gegeven heb om aan deze methode te beginnen. Ze verkoopt geen onzin. Het zal raar aanvoelen in het begin, maar geef het de kans. Het werkt.

Meer recensies van Booksandcoffee4life