Een grappig, heerlijk, kerstig zwijmelfeelgoodverhaal waar je instant van opfleurt!

Booksanddreamz 02 november 2023
Holly Winters werkt als assistent-redacteur voor het populaire televisieprogramma ‘Alles draait om liefde’. Al jaren zet ze haar beste beentje voor om haar doel te bereiken: redacteur worden en dus alle touwtjes in handen kunnen nemen. Haar droomt komt eindelijk binnen handbereik wanneer haar baas aankondigt met pensioen te gaan.
Maar dan komt uit het niets een nieuwe collega, Olivier Wolfs, meedraaien bij het programma en hij aast ook op de baan van redacteur. Exit Holly, want tegen de zoon van de bekende mediamagnaat John Wolfs kan ze uiteraard niet tegenop. Had Holly ook maar een lange arm om het juiste postje te fixen. Toch lijkt nog niet alles beslist wanneer Holly en Olivier allebei een eerlijke kans krijgen om een item voor de kersteditie van het programma te bedenken en uit te werken. Appeltje, eitje, want Holly heeft haar ervaring in het voordeel. Bovendien kan ze onder alle omstandigheden professioneel blijven, ook al heeft ze een grote hekel aan Olivier met zijn strak-in-het-Armanipak-look. Niets kan haar van haar stuk brengen, toch?!

In ’Alles draait om kerst’ volgen we het leven van Holly, een sympathieke, ambitieuze jonge vrouw. Iris Visser neemt ons via Holly mee in allerlei situaties: ontroerend, grappig, stuntelig en plaatsvervangend schaamtelijk. Dat is meteen ook de sterkte die we van Iris kennen uit haar vorige boeken. Zij kan als geen ander deze verschillende omstandigheden en emoties zo goed verwoorden dankzij originele woordkeuzes, vergelijkingen en uitspraken.
Mijn gelaatsuitdrukking tijdens het lezen van dit verhaal ging voortdurend van glimlachen over grinniken naar hardop lachen. En als dat nog niet genoeg is, bereid je dan ook maar voor op twists die een traantje doen opborrelen.
Het verhaal wordt echt leuk uitgewerkt met verschillende scenes uit het werk- en privéleven van Holly, maar de lezer wordt ook nog naar andere locaties meegenomen. Je belandt in een winterse, kerstastische sfeer waarin je hoopt in het echte leven jouw eigen Holly te mogen ontmoeten. Ze wordt erg leuk en realistisch neergezet.
Iris heeft over alles nagedacht: keuze van namen, gezinssituatie, context, sfeer, omstandigheden. De hoofdstukken eindigen vaak met een grappige situatie of opmerking.
Ik heb alvast zin in kerst gekregen en elke lezer die zin heeft in een grappig, heerlijk, kerstig zwijmelfeelgoodverhaal moet ‘Alles draait om kerst’ snel lezen!
Mijn verwachtingen over dit boek lagen hoog en Iris heeft alweer bewezen dat ze niet teleurstelt.
Dankjewel, Iris, dat ik mocht deelnemen aan jouw blogtour. Ik heb genoten!

Meer recensies van Booksanddreamz