Omwille van de uitgebreidheid aan verhaallijnen en personages een aanrader voor de liefhebbers van romans.

Wanneer Nella onverwachts haar baan kwijt geraakt, krijgt ze de kans op een nieuwe leuke kans als beheerder in het vakantieresort Starbourne in Cornwall. Het idyllische plaatsje heeft haar hart veroverd, maar ook van haar nieuwe baas Nick krijgt ze het warm. Alleen kan het tot niets leiden, want hij is haar werkgever.
Nick staat in dubio. Van de moment dat hij Nella leert kennen, wil hij haar in de buurt houden. Hij biedt haar een mooie baan aan, maar dat betekent dat hij zijn hart niet mag volgen.
Lizzie, een bekende actrice, komt een zomer logeren in het resort. Zij is meer dan bereid zich te ontfermen over Nick’s hart. Maar dat is buiten een aantal verrassingen gerekend.

Jill Mansell schudt de ene bestseller na de andere uit haar mouw. Denk jij ook weleens aan mij? is haar nieuwste feelgood. De cover is herkenbaar en passend bij de vorige boeken. Deze keer loopt het bloemige patroon door in het boekblok en krijgt de lezer kleurige sprayed edges cadeau.
Vooraan in het boek staat de plattegrond van het resort waar het grootste deel van het verhaal zich afspeelt.
De schrijfstijl van Jill Mansell is voor de fans inmiddels zeer vertrouwd: lange hoofdstukken, geschreven vanuit de derde persoon. Er zijn drie hoofdpersonages: Nella, Nick en Lizzie, maar daarnaast zijn er nog heel wat bijrollen voor diverse types weggelegd. Dat maakt het verhaal uitgebreid en gedetailleerd. Er zijn heel wat nevenverhalen die Jill Mansell wenst te vertellen. Toch is dit niet verwarrend, maar blijven de verschillende verhaallijnen overzichtelijk. Dat is de kracht van de boeken van deze auteur.
Personages worden goed uitgewerkt, net als de verscheidenheid aan situaties, al wordt het soms opletten voor teveel uitweiding, die niet altijd een toegevoegde waarde biedt.
Jill Mansell wordt ook weleens de queen of feelgood genoemd. Dit huidige verhaal kan samengevat worden in een aantal tropes: small town romance, slow burn en verboden liefde. Toch is het boek omwille van de uitgebreidheid aan verhaallijnen en personages eerder een aanrader voor de liefhebbers van romans. Feelgoodfans die houden veel geflirt en gezwijmel met de nodige hilarische misverstanden zullen minder te vinden zijn voor de brave aanpak van Denk jij weleens aan mij?. In dit boek komen wel een aantal geheimen en verrassingen aan bod, maar die zijn niet allemaal op het romantische vlak. Romantiek is aanwezig, maar spat niet van de bladzijden af.
Hartelijk dank voor het recensie-exemplaar, VBK België.

Meer recensies van Booksanddreamz