Odette is niet op zoek naar haar prins op het witte paard. Ze houdt het liever casual: plezier maken, een nachtje sex en geen beloftes. Flirten is haar tweede naam.
Dylan is zijn flirtfase voorbij en is klaar voor een standvastige relatie. Hij richt zijn pijlen op Odette en weet precies hoe hij het moet aanpakken? Hij vraagt haar om drie dates en dan laat hij haar de keuze: één nacht of voor altijd. Heel eenvoudig, toch?!
De cover van Ik heb je straalt een leuke feelgoodvibe uit en ook de titel is erg passend.
Het verhaal start meteen heel dynamisch. De lezer wordt meteen meegenomen in situaties en gesprekken. Een fijne keuze, vooral omdat het een novelle betreft. De hoofdstukken zijn lang, omdat de verschillende scènes goed worden uitgewerkt. Ook de personages worden goed uitgediept.
Het concept met de drie dates is een fijn idee en de lezer mag zich verwachten aan diverse inhouden. De eerste date is zo fout dat het leuk en grappig is. Bij de tweede date draait het om pure romantiek en de derde date is erg verrassend. Een mooie, gevarieerde opbouw dus. Verder zitten er uiteraard de vereiste feelgoodelementen verwerkt in de plot: tropes, misverstanden, herkenbare emoties, luchtigheid. Toch komen ook ernstige thema’s aan bod, zoals partnergeweld. Hiervoor werd een waarschuwing opgenomen bij het begin van het boek, wat wel attent is ten opzichte van gevoelige lezers.
Kortom, Ik heb je is een erg toegankelijk en fijn verhaal met een mooie mix van emoties, luchtigheid en ernst.
Wie Beter dan fictie heeft gelezen, zal de personages herkennen, maar beide verhalen zijn volledig zelfstandig te lezen.
Mireille Versteeg heeft mooi bewezen dat ze ook een volwaardig verhaal kan vertellen op minder bladzijden. Haar boeken zijn absoluut aanraders voor de feelgoodfans.
Bedankt, uitgeverij Boekerij en Mireille Versteeg, voor het recensie-exemplaar!
Bedankt, uitgeverij Boekerij en Mireille Versteeg, voor het recensie-exemplaar!