Luchtpost is een prachtig verhaal! Ik ben megafan van deze afsluiter en van de hele Esperanzareeks!

Babs, de beste vriendin van Chloë uit ‘Flessenpost’, verhuist naar Hoek van Holland nadat ze haar job en bijhorend appartement verliest. Voor haar vriendje hoeft ze ook niet te blijven, want dat is ook einde verhaal. Voor Babs heeft verhuizen vooral voordelen: ze woont weer vlakbij Chloë én ze kan aan de slag als projectmanager voor de opbouw van een hotel dat haar vader heeft gekocht. Misschien kan ze dan eindelijk van haar vader het respect krijgen waar ze haar hele leven al naar verlangd. Onverwachts krijgt ze de hulp van Benjamin, een van de eigenaars van Beachclub Esperanza. Zou ze echter niet beter de raad van Chloë opvolgen en zich niet inlaten met deze knappe player?

‘Luchtpost’ is het derde en laatste verhaal in de Beachclub Esperanza feelgoodreeks van Chantal Claassen. De titel en cover zijn een zeer mooie aanvulling op de eerdere delen. Deze cover met zijn warme tinten is mijn persoonlijke favoriet.
Babs speelde al een rol in het eerste deel en is nu het hoofdpersonage, net als Benjamin, die samen met Jesse de beachclub runnen. Het verhaal wordt vanuit beide personages verteld in de ik-vorm. Chantal weet op die manier prachtig de belevingswereld neer te zetten van beide personen.
De schrijfstijl van Chantal is perfect voor een feelgood: het verhaal leest supervlot, zit boordevol uitgebreide dialogen, bevat humor én is aangrijpend. Een lach en een traan zijn verzekerd!
De personages worden zeer goed uitgewerkt. Je leert Babs en Benjamin kennen tot in het diepste van hun ziel. Ik hou van het pittige karakter van Babs en het mysterieuze kantje van Benjamin. Ook andere personages zijn goed gekozen en hebben allemaal hun eigen karakter. Ik ben ook grote fan van Toran, de Hongaarse bouwvakker. Wat een figuur is me dat! Hij leukt niet alleen het hotel op, maar ook het verhaal en het leven van ‘mies’ Babs.
Er zit een mooie opbouw in dit boek. Het hele verhaal evolueert, zowel de personages als de verbouwing. Het verveelt geen minuut, want er gebeurt vanalles en er zit veel variatie in het verhaal. Naast komische fragmenten zitten er ook rauwe thema’s in, waarbij je in een emotionele rollercoaster wordt meegenomen.
‘Luchtpost’ is een prachtig verhaal! Ik ben megafan van deze afsluiter en van de hele Esperanzareeks!
Dankjewel, Chantal, dat ik proeflezer mocht zijn en dat ik je prachtige boek cadeau kreeg. Ik ga het koesteren.

Meer recensies van Booksanddreamz