Spannende en mooie thriller

Bookstagram_byilse 24 december 2025
Ik kwam met Marc in contact doordat ik een like deed op zijn foto. Hij vertelde over zijn nieuwe boek en vroeg mij hiervoor tips om hiervoor meer bekendheid te krijgen. We zijn samen aan de slag gegaan en daar is deze blogtour uit ontstaan. Ik vind het supermooi om te zien hoe zijn boek ontvangen is en ben daardoor ook wel een beetje trots op hoe Marc het allemaal heeft opgezet. Voor mij is dit boek ook heel speciaal omdat het zich afspeelt in mijn woonplaats Drachten en ik veel dingen herken en daardoor visualiseer in mijn hoofd. Het maakt het daardoor heel bijzonder om dit boek te mogen lezen. Ook sluit ik vandaag de blogtour af en is dit de laatste recensie! Bedankt voor het mooie fysieke exemplaar die ik heb mogen ontvangen @marcsiersema

Op Koningsnacht 2022 had het KNMI code oranje afgegeven. In die stormachtige nacht wordt een stilstaande taxi aangereden met twee inzittenden. Eén van hen overleeft het ongeluk, maar de taxichauffeur komt ter plekke om het leven. De bestuurder van de andere auto slaat op de vlucht.

Wanneer rechercheur Lisanne Dijkstra bij het ongeval arriveert, valt haar een man op die opvallend veel aandacht heeft voor de positie van de voertuigen en de sporen op het wegdek. Ze vertrouwt het niet en besluit hem, op basis van haar onderbuikgevoel aan te houden. De man heet Alex Dekker en zegt freelancejournalist te zijn. Die naam gebruikt hij pas sinds enkele maanden. Hij blijkt nauwelijks bezittingen te hebben, alleen een bankpas en een plastic paspoort.

Als later een lichaam wordt gevonden, er sprake is van diefstal en de dood van de taxichauffeur niet op zichzelf blijkt te staan, raken de zaken met elkaar verweven. Rechercheurs Dijkstra en Hansen krijgen het onderzoek toegewezen, onder leiding van hun chef Klaassens. Gaandeweg blijkt dat Dekker, juist omdat hij buiten de officiële procedures opereert, een onverwachte rol kan spelen in het onderzoek. Al snel wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt en dat het netwerk achter de gebeurtenissen veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht.

Buiten de wet is Marc zijn debuut en het eerste deel in de serie. De opening zet meteen een sterke en onheilspellende sfeer neer. Het mysterie rondom Alex Dekker wekt nieuwsgierigheid en maakt dat je wilt doorlezen en je je steeds afvraagt, wie is Alex Dekker? De verweven verhaallijnen zorgen voor diepgang en geven het verhaal een gelaagde opbouw. Door de vele personages en verbanden is het soms lastig om het overzicht te bewaren dus je moet je hoofd er goed bijhouden want je wilt ook niks van het verhaal missen.

Ik vond de opbouw van het verhaal heel goed en het bleef spannend tot het einde. Je kon ook goed zien dat er veel onderzoek is gedaan omdat alles zeer duidelijk en professioneel omschreven is. Ik moest alleen wennen aan de gedetailleerde omschrijving van alles wat er gebeurd waardoor ik soms wat afgeleid werd. Ondanks dat heb ik genoten van het verhaal en kan ik niet wachten op de volgende delen die gaan komen.

Meer recensies van Bookstagram_byilse