Heerlijk tussendoortje
Wat een heerlijke feelgood novelle is dit. Het heeft alles wat een grappig, leuk, romantisch en diervriendelijk verhaal nodig heeft. Ik kom zelf uit Friesland dus het was wel grappig dat het personage Lieuwe (dat ik vroeger altijd voor een vriendin gebruikte) er ook een rol in had. Ook ben ik dol op katten, die in dit verhaal zelfs een meesterlijk duo vormen als Poes en Nozem. Ik krijg er waarschijnlijk twee in februari dus ik kon me met dit verhaal alvast voorbereiden.
Eva woont in een appartementencomplex waarbij ze een moestuintje hebben. Nu de vakantie is aangebroken en er veel mensen weg zijn moet er iemand aangesteld worden om het moestuintje te onderhouden. Eva biedt zich vrijwillig aan maar Marijke, de voorzitter geeft aan dat ze dit niet alleen kan. De neef van mevrouw Vink, Lieuwe die past toch op de kat dus die kan Eva wel ondersteunen. Hier zit Eva niet echt op te wachten, vooral nadat blijkt dat het een norse vent is waar geen glimlach vanaf kan. Naast haar werk bij HorizonConcept probeert ze zoveel mogelijk tijd te besteden aan de moestuin maar wanneer Lieuwe dan ook nog met een hele planning komt wanneer wie wat gaat doen is ze er helemaal klaar mee, ze kookt van woede. Hoe haalt hij het in zijn hoofd om alles te gaan bepalen in haar moestuintje. Wanneer haar kat Nozem en de kat Poes, waar Lieuwe op past, steeds vaker samen optrekken, probeert Eva voorzichtig ook wat toenadering te zoeken. Zodra Lieuwe een klein lachje laat zien, merkt Eva dat ze toch een beetje smelt. Tegelijk vraagt ze zich af hoe ze deze vakantie met hem moet doorkomen.
Het verhaal heeft soms een wat chaotische vibe met veel humor wat toch echt wel aanstekelijk werkt. De dynamiek tussen Eva en Lieuwe is herkenbaar en zorgt voor lichte spanning en humor. De katten geven het verhaal extra charme en is een leuke verbindende factor tussen de personages. Ik kende deze auteur nog niet maar het is me zeker bevallen. Ik probeer zeker meer van haar verhalen te gaan lezen.