Prachtig

Bookstagram_byilse 14 december 2025
Het verhaal wordt verteld vanuit zowel Sophie als Liam. Sophie woont in Nederland, maar besluit in Amerika te gaan studeren om eindelijk los te komen van haar beschermende ouders. Ze wil leren op eigen benen te staan en ontdekken wie ze zelf is, zonder de verwachtingen van thuis.

Wanneer ze op de campus aankomt en probeert uit te zoeken waar ze moet zijn, wordt ze meteen geconfronteerd met een nare jongen die haar de weg verspert. Hij maakt gemene opmerkingen, lacht haar uit en laat haar niet door. Deze jongen, Liam geeft haar zelfs meteen de bijnaam Lonely Sophie wat haar best wel raakt. Gelukkig ontmoet ze tijdens de schilderles Ava, met wie ze direct een klik heeft. Zij vormt een lichtpuntje in de eerste chaotische dagen op de campus.

Liam is op zijn beurt de ster van zowel het lacrosse- als het roeiteam van Westwood. Hij gedraagt zich stoer en onaardig, maar onder die harde buitenkant schuilt een jongen met een kwetsbaar hart. Thuis wordt hij voortdurend neergehaald door zijn dominante vader, die hem behandelt alsof hij nooit goed genoeg is. Zijn rijke ouders proberen alles met geld op te lossen, maar echte liefde of waardering krijgt hij nauwelijks.

Tussen Sophie en Liam ontstaat daardoor een complexe dynamiek. Waarom pest hij haar zo en wat probeert hij daarmee te verbergen? Kan Sophie zijn gedrag aan, of jaagt hij haar hiermee terug naar Nederland? Of zit er misschien meer achter zijn harde houding dan ze op het eerste gezicht denkt?

Ingekaderd is een Young Adult met een feelgood vibe. De heerlijke trope die in dit verhaal de boventoon voert is ‘Enemies to Lovers’ wat vanaf het begin van het verhaal al duidelijk is. Het verhaal leest heerlijk weg en houd je meteen vast. Ik vond de afwisseling in de verhalen tussen Sophie en Liam ook erg leuk want zo leerde je ze beide kennen en las je de interpretaties van beide waarom ze iets deden. Ik vond de dynamiek tussen Sophie en Liam ook erg spannend en verslavend om te volgen met wat er elke keer tussen hun voorviel. De campussetting geeft het verhaal een levendige en filmische sfeer, vond het leuk dat het in Amerika plaats vind.

Als je dieper in het verhaal zit dan merk je ook wel dat Liam meer diepgang heeft dan je in eerste instantie denkt. Hij wordt door zijn vader behoorlijk onderdrukt en het gaf me dan zo nu en dan ook kippenvel hoe hij met zijn zoon omging. Het boek zit vol emotie zonder dramatisch te worden. De vriendschap met Ava brengt veel warmte en luchtigheid, mooi om te zien dat een meisje vanuit de andere kant van de wereld in ieder geval steun bij één persoon krijgt. Het einde laat je met een gevoel achter dat dit verhaal nog zeker niet afgelopen is en dat er gewoon een vervolg moet komen. Suzanne die dikke 5 sterren heb je van mij zeker verdiend!

Meer recensies van Bookstagram_byilse