Drie hele leuke verhalen

Bookstagram_byilse Bookstagram_byilse
10 mrt 2026

De drie tussendoortjes die hoorden bij de Cappuccino Club zijn samengevoegd tot één geheel, zo leuk want nu kon ik ze alle drie zo achter elkaar doorlezen. En toen ik hoorde dat Michon hiervoor ambassadeurs zocht, kon ik dat niet laten liggen, helemaal omdat ik dol ben op cappuccino. Thanx @michonschrijft

Het verhaal draait om drie vriendinnen: Pippa, Hanne en Bo. Ze zijn al jaren bevriend, maar leiden allemaal een heel ander leven. Pippa heeft een succesvol influencerbureau en is erg ondernemend. Hanne werkt in loondienst en Bo is net haar eigen bloemenwinkeltje gestart.

Hanne droomt al haar hele leven van een baby, maar een vaste relatie heeft ze niet. Bo is juist het feestbeest van de drie en houdt het met mannen meestal bij een nacht. Ondanks hun verschillen hebben de vriendinnen een vaste traditie, elke zaterdagochtend drinken ze samen een cappuccino met een kaneelbroodje bij hun favoriete koffietentje, Spikkels.

Door alle drukte in haar leven besluit Pippa naar een retraite in Portugal te gaan, in de hoop wat rust te vinden in de chaos. Haar vriendinnen vinden het eigenlijk helemaal niets voor haar, maar zijn wel erg benieuwd hoe ze terug zal komen.

Ondertussen hebben ze alle drie hun eigen problemen en uitdagingen, maar één ding blijft altijd hetzelfde; ze kunnen op elkaar bouwen. Het verhaal laat mooi zien hoe verschillend hun levens zijn en geeft je de kans om alle drie de vriendinnen beter te leren kennen.

Wat een ontzettende leuke serie is dit, ik heb al vaker wat van Michon gelezen en dat tussendoortje vond ik ook erg leuk. Wat ik erg leuk vind aan dit verhaal is hoe de verschillen tussen de vriendinnen heel erg naar voren komen en hoe anders hun leven is. De vriendschap bindt hun in alles en dat is mooi om te zien. Er is een mooie balans tussen de dagelijkse momenten en de grotere keuzes die ze moeten maken. Het is een warm en herkenbaar verhaal over vriendschap, dromen en keuzes maken.

Je leert de vriendinnen goed kennen en bent eigenlijk wel benieuwd hoe de toekomst er voor hun uit komt te zien. Jammer dat de serie tot een eind is gekomen. Wellicht leuk om nog een tussendoortje uit te brengen met de vriendinnen over 10 jaar, ik zou hem namelijk zeker gaan lezen ;).

Meer recensies van Bookstagram_byilse