Leuk Tussendoortje

Bookstagram_byilse 26 januari 2026
Sophie geeft schilderlessen aan zowel kinderen als ouderen en woont samen met haar partner Maarten. Hun relatie voelt al een tijd niet meer als liefde maar toch blijven ze bij elkaar. Sophie zit niet goed in haar vel en besluit daarom hulp te zoeken bij een personal trainer. Twee keer per week, op dinsdag en vrijdag traint ze met Maud, die haar begeleidt met een duidelijk en doelgericht plan.

Maud is sportief en energiek maar worstelt in haar eigen relatie met Jill. Ze heeft voortdurend het gevoel dat ze zich moet aanpassen en nooit helemaal zichzelf kan zijn, alsof ze altijd moet bewijzen dat ze goed genoeg is. Naarmate Sophie en Maud meer tijd met elkaar doorbrengen ontstaat er een sterke vriendschappelijke klik. Langzaam groeit de vraag of die band misschien meer zou kunnen betekenen.

Wat een leuk tussendoortje is dit. Ik kende deze auteur nog niet dus dit is een fijne kennismaking. De onzekerheden en twijfels van zowel Sophie als Maud worden op een herkenbare manier beschreven zonder dat het overdreven is. Vooral het jezelf mogen zijn binnen een relatie komt mooi naar voren. De persoonlijke groei en de emotionele ontwikkeling wordt ook mooi weergegeven gedurende het verhaal. Ik vond het een warm en gevoelig boek, dat laat zien hoe belangrijk het is om op jezelf te vertrouwen en je niet te laten beïnvloeden door twijfels die anderen je aanpraten.

Meer recensies van Bookstagram_byilse