Prachtig kinderboek
Dit boek is onderdeel van de serie ‘letterheld’. Hierin verschijnen spannende of grappige verhalen voor beginnende lezers. Ik heb deze zelf met mijn zoon van 7 gelezen. Hij vond het erg leuk en zelfs in het begin spannend toen hij hoorde van het woord ‘mensenmonsters’. Ik zei daar bedoelen ze vast wat anders mee en toen hij doorkreeg waar het over ging ontspande hij gelijk.
Het boek is erg toegankelijk door de manier van schrijven. De auteur creëert gelijk een spannende en nieuwsgierige vibe door de twee dasjes Hazel en Berk. Wanneer ze in de avond samen met mama op zoek gaan naar eten weten ze even niet waar ze zijn en komen ze een mensenmachine tegen. Door de verhalen van wat ze kennen vinden ze het gelijk een hele bijzondere belevenis. Wanneer ze dan ook andere dieren ontmoeten blijken hun gedachtes daarover toch anders te zijn dan ze altijd dachten.
Het boek staat ook vol leuke weetjes over dassen die ik zelfs nog niet eens wist en waar ik dus ook weer van geleerd heb. Ik denk dat we dit boek thuis nog heel vaak gaan lezen omdat het ook niet te grote hoofdstukken zijn en makkelijk doorleest. Mijn zoontje is namelijk nogal kieskeurig met boeken en als hij eenmaal iets leuks vindt wordt het nog vaak herhaald. De illustraties in dit boek zijn ook een mooie toevoeging aan het verhaal. Daarbij komt nog bij dat zijn knuffel een dasje is die altijd mee naar school gaat.