Wauw geen woorden voor
Zodra je de proloog leest, ben je erg benieuwd waar het verhaal naartoe gaat. Je wilt gelijk weten wat hieraan voorafging. Wanneer Chloé aankomt in Brugge, is er al veel aan haar leven voorafgegaan. De dood van haar zus en het leven met een tiran als vader zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten. Samen met haar goede vriend Wout wil ze een nieuw leven beginnen en proberen alles achter zich te laten.
Wanneer ze gaat werken in een cocktailbar voor Louis, probeert ze haar draai weer wat te vinden, ook door eindelijk zichzelf te kunnen zijn in hoe ze eruitziet. Wanneer de aantrekkelijke Sam in de bar voor haar neus staat, is ze gelijk nieuwsgierig naar hem. Hij is een vriend van Louis, dus ze zal hem hier wel vaker zien.
Ze doet er alles aan om haar verleden geheim te houden, maar dan blijken de werelden wel heel dicht bij elkaar te liggen wanneer verborgen geheimen aan het licht komen.
In één woord: wauw. Wat is dit een prachtig, rauw en indrukwekkend verhaal. Vanaf de eerste bladzijde tot het einde heb ik met grote ogen zitten lezen. Het verhaal zit sterk in elkaar en het verleden en heden lopen naadloos in elkaar over. Juist die afwisseling maakt diepe indruk en zorgde ervoor dat ik me soms tegelijk verdrietig en boos voelde.
Chloé haar verleden geeft het verhaal ontzettend veel emotionele diepgang. Door alles wat ze heeft meegemaakt voel je haar pijn bijna zelf. Het is bijzonder om haar ontwikkeling te zien, van een kwetsbaar meisje zonder eigen stem naar een zelfstandige vrouw die haar eigen mening durft te hebben en haar eigen koers volgt. Ze moet opnieuw leren vertrouwen terwijl ze jarenlang in overlevingsstand heeft gestaan iets wat haar een groot deel van haar jongvolwassen jaren heeft gekost.
De romantische spanning met Sam vond ik een mooie toevoeging. Je hoopt zo dat hij haar de rust en veiligheid kan bieden die ze verdient. Tegelijkertijd blijft de dreiging voelbaar dat haar verleden haar weer zal inhalen wat voor een constante spanning zorgt.
Dit is een dark romance over liefde en een nieuwe start, maar ook over trauma, schuld, zwijgen en de zoektocht naar vrijheid. Een verhaal met enorm veel diepgang dat me nog lang zal bijblijven. I am speechless!