Spicy romance
Ik mocht dit boek ontvangen van @chrstophe_bell in ruil voor een eerlijke recensie, bedankt voor het exemplaar!
Het verhaal draait om Margot. Ze is leerkracht op een middelbare school. Ze heeft een relatie met Nathan en samen hebben ze een zoontje van 12 jaar, die het een en ander al heeft meegemaakt. Emile was drie toen hij last kreeg van aanvallen, dus de zorgen om hem zijn er altijd. Het huwelijk tussen Margot en Nathan loopt niet lekker en daarom zijn ze ook in therapie gegaan bij Ilse. Ze begrijpen elkaar niet meer en het enige wat hun nog enigszins verbindt, is hun zoon.
Wanneer Margot tijdens een museumbezoek onverwacht Elias tegen het lijf loopt, komen alle herinneringen van vroeger weer terug. Ze hebben elkaar 13 jaar geleden voor het laatst gezien. Elias is inmiddels een succesvol acteur in Hollywood, maar wil daar verder niet over praten. Margot worstelt met haar gevoelens van leegte en wil meer passie in haar leven. Zodra ze Elias weer heeft ontmoet, staat haar wereld op zijn kop en wordt ze geconfronteerd met oude gevoelens en nieuwe keuzes.
Vlucht is een intens, psychologisch en emotioneel geladen roman met een interessant uitgangspunt en belangrijke thema’s. Hoewel het onderwerp me aansprak, had ik wat moeite met de schrijfstijl. Door de uitgebreide beschrijvingen vond ik het soms lastig om echt in het verhaal te komen en mijn aandacht erbij te houden. Het tempo voelde voor mij wat rustig, waardoor ik me minder betrokken voelde bij de personages dan ik had gehoopt.
Toch blijft het een boek met diepgang en een sterk thema, ook al wist het mij persoonlijk niet helemaal te grijpen zoals ik had verwacht.