Heerlijke sport romance
In dit boek draait het om Lily en Orion. Ze zijn beide kunstschaatsers. Lily heeft al jaren een zwak voor Orion en had in haar vroegere jaren op haar kinderkamer een poster van Orion hangen. Lily zou samen met haar danspartner Oliver uitkomen voor het Canadees kampioenschap en het WK, maar door een blessure kan hij het hele jaar niet meer trainen. Lily is helemaal kapot, ze leeft voor het schaatsen en vanaf jongs af aan probeert ze deze kans aan te pakken.
Wanneer Scott in gesprek is met Isabella, haar coach, wil hij haar koppelen aan Orion, hij is zijn coach. Alleen Orion heeft zich al drie jaar teruggetrokken uit die wereld, omdat hij het idee heeft dat hij vervloekt is. Met al zijn danspartners zijn ongelukken gebeurd. Wanneer Lily dit hoort komt haar droom uit, ze zou dolgraag met hem willen schaatsen.
Maar wanneer ze elkaar ontmoeten, blijkt het behoorlijk tegen te vallen. Er is geen chemie tussen hun en ze proberen elkaar constant af te troeven. Zullen ze ooit samen kunnen schaatsen of is dit gedoemd te mislukken?
Waar het eerste deel draaide om een mysterie/detective, is dit een compleet ander soort verhaal geworden. Deze vond ik echt veel leuker en indrukwekkender. Het is een mooi, compleet, toegankelijk, romantisch en gevoelig verhaal geworden, dat je meeneemt in de wereld van het schaatsen. Je wordt helemaal meegezogen in wat Lily en Orion samen meemaken.
Het verhaal raakte me ook door de onderwerpen waarover het ging. Door wat ze hebben meegemaakt zijn ze allebei verhard, terwijl er onder die laag een diepere laag verscholen zit die langzaam naar boven komt, en dat vond ik erg mooi om te zien. Het kunstschaatsen vond ik een mooi en intrigerend onderwerp, waardoor ik er graag meer over wilde weten.
Orion’s “vloek”-idee maakt het verhaal wat mysterieuzer en zorgt voor een leuk effect. Ik vind de enemies-to-lovers trope sowieso altijd erg leuk, dus daar heb ik ook hier optimaal van genoten. Het is een heerlijke slow burn sportromance met drama, spanning en romantische tegenstellingen. Perfect voor liefhebbers waarin sport en liefde samenkomen. Ik kijk erg uit naar deel 3, al kan ik nog niet vinden wanneer deze uitkomt.