Heerlijk verhaal
Vurig ritme is het eerste deel van een tweedelige serie. Esther is tweeëndertig en single, na een relatie met Pieter die haar heeft bedrogen. Ze stort zich helemaal op haar werk bij een communicatiebureau maar haar geluk vindt ze er niet meer in.
Ze is dol op Spanje en met name op het flamencodansen. Ze heeft dit in het verleden gedaan en wil dit weer oppakken. Ze regelt verlof op haar werk en vertrekt naar Spanje, naar de stad Sevilla om weer danslessen te gaan nemen. Zodra ze daar aankomt, geniet ze van de straatjes en de winkeltjes.
Op haar eerste les komt ze te laat omdat het allemaal moeilijk te vinden is. Wanneer ze de dag erna weer naar de les gaat, is daar een andere man die de gitaarmuziek gaat begeleiden. Zijn naam is Ramón. Esther kan haar ogen niet van hem afhouden, wat een knappe vent met al zijn tattoo’s. Ze kan haar focus niet meer op het dansen houden en denkt allemaal andere dingen. Hij zal haar toch niet zien staan, dat Nederlandse meisje dat wat ongemakkelijk is in zijn bijzijn.
Wat een heerlijk verhaal. Ik ben sowieso dol op Spanje en ga er elk jaar naartoe dus dit was voor mij ook echt als thuiskomen. De setting en het dansen geven het verhaal meteen een zomers sfeertje met een romantisch tintje. De combinatie van werkstress, liefdesverdriet en een passie die ze opnieuw oppakt maakt het verhaal gelijk interessant. Het tussendoortje leest snel weg en maakt je heerlijk genieten van de Spaanse mensen en de omgeving. Ik kan niet wachten op deel 2 want ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.