Genieten

Bookstagram_byilse 21 januari 2026
Alweer het derde deel van de Bosrestaurant-serie, dat op heerlijke wijze wordt afgesloten met salsa als toetje. Jammer dat de serie hiermee ten einde komt, want ik heb intens genoten van alle delen. Dankjewel @zomerkeuning dat ik deze prachtige reeks mocht ontvangen.

In dit derde deel staan Javi en Vicky centraal. Vicky, een goede vriendin van Marlou woont normaal gesproken in Amsterdam waar ze met succes haar eigen evenementenbureau La Porte Events runt. Toch knaagt er iets, ze twijfelt of dit leven haar nog wel echt gelukkig maakt. Om daarachter te komen verblijft ze tijdelijk bij Marlou en Donovan, zodat ze ruimte heeft om alles op een rijtje te zetten.

Javi werkt vaak vanuit het bosrestaurant Oranjebloesem, waar hij met zijn laptop bezig is als webdesigner en content creator. Terwijl hij zich op zijn werk stort, worstelt hij met verdrietig nieuws want zijn ouders gaan emigreren naar Cuba, en het vooruitzicht hen te moeten missen valt hem zwaar.

Wanneer Vicky en Javi elkaar steeds vaker tegenkomen in het restaurant ontstaat er al snel een klik. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken maar geen van beiden durft de eerste stap te zetten.

Wat een heerlijk romantisch verhaal is dit weer; cozy, ontspannen en warm. Het is fijn dat alle bekende personages uit de eerdere delen voorbijkomen, wat dit deel tot een mooie afsluiter van de serie maakt. Het verhaal voelt vertrouwd door de herkenbare setting van het restaurant, maar biedt tegelijkertijd ruimte voor nieuwe emoties en ontwikkelingen. Twijfels over geluk, toekomst en afscheid worden op een zachte en invoelbare manier beschreven. Persoonlijk vond ik de eerste twee delen nog net iets leuker maar ook dit derde deel was een genot om te lezen. Het vormt een mooie afsluiting van de serie, al blijf ik stiekem hopen op een extra deel of een novelle.

Meer recensies van Bookstagram_byilse