Heerlijk verhaal

Bookstagram_byilse 20 januari 2026
“Je moet het licht durven binnenlaten en door de ander bemind durven worden”

Een happy end is het eerste deel van de romance trilogie liefde tussen de regels. Toen ik de cover voorbij zag komen was ik gelijk verkocht en omdat het te maken had met een boekenwinkel ging mijn hart natuurlijk gelijk al sneller kloppen. Het boek heeft het meer dan waargemaakt en is een heerlijke romantische feelgood met een vleugje spice.

Karo Løwe schrijft Young Adult-romans die bekendstaan om hun romantische inslag en een gegarandeerd happy end, al is haar naam nog niet heel groot. Haar agent Mira is tegelijk haar beste vriendin en staat altijd voor haar klaar. Van het schrijven alleen kan Karo niet leven, daarom werkt ze daarnaast in de boekwinkel van haar vriendin Helene.

Op een ochtend wordt ze wakker en ontdekt ze dat ze is getagd door een roddelaccount in een filmpje van een karaokeavond. In een iets te dronken bui heeft ze daar haar ongezouten mening gegeven over romantiek tegen Love Sandström, een arrogante en zelfingenomen man. Het fragment gaat viraal en trekt onverwacht veel aandacht. Zelfs uitgeverij Borregaard, een grote naam in Noorwegen krijgt het te zien. Zij komen met het idee om Karo en Love samen een boek te laten schrijven.

Karo ziet dat totaal niet zitten; samenwerken met iemand die haar eerder geen blik waardig gunde staat haar tegen. Toch blijkt het aanbod een unieke kans te zijn en ook financieel zou het haar eindelijk wat ademruimte geven. De vraag is alleen of ze haar weerstand opzij kan zetten om deze kans te grijpen.

Ik kende deze Noorse auteur nog niet maar wat schrijft ze ontzettend leuk. Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken, de ontmoeting, de samenwerking en de liefde. Het uitgangspunt van het boek is origineel en speels, een moment dat het leven van een auteur volledig op zijn kop zet, dat maakt je gelijk nieuwsgierig.

De dynamiek tussen Karo en Love zorgt voor humor en spanning. Hun botsende karakters maken het verhaal levendig en onverwacht. Mooi is ook de ontwikkeling tussen de twee personages, waarbij Love langzaam verandert van iemand die zich afsluit naar iemand die zich steeds meer openstelt. Ik ben erg benieuwd naar deel 2 in deze serie.

Meer recensies van Bookstagram_byilse