Heerlijk kerstverhaal

Bookstagram_byilse 20 november 2025
Maartje is juf van groep 1 en werkt inmiddels al vijf jaar op dezelfde basisschool. Ze houdt enorm van haar klas en vindt haar werk nog altijd een feestje. Dit jaar organiseert ze voor het eerst het eindejaarsfeest en diner, iets wat ze best spannend vindt. Tijdens de voorbereidingen loopt echter niet alles soepel, haar collega Benjamin, de nieuwe meester van groep 7 lijkt bij elk overleg dwars te liggen. Waar Maartje dacht dat ze het goed met hem kon vinden, gaat hij ineens overal tegenin, en dat begint haar behoorlijk te irriteren.

Gelukkig kan ze tijdens de kerstvakantie ontsnappen naar de Veluwe, waar haar beste vriendin Pleun recent naartoe is verhuisd. Pleun past die periode op de woonboerderij van haar oom en tante. Ze wil niet naar haar ouders aangezien die constant vragen stellen en ze hebben nog altijd moeite met het feit dat ze twee jaar geleden haar relatie met Brian heeft beëindigd.

Tijdens een gezellig uitstapje naar het lokale kerstmarktje, waar ze eindelijk het gevoel krijgt dat ze tot rust komt, valt haar oog op een jongen met donkerbruine krullen. Ze schrikt, het is Benjamin. De laatste persoon die ze verwachtte en wilde tegenkomen. Ze heeft geen idee hoe ze dit moet aanpakken en vraagt zich af hoe ze zich uit deze ongemakkelijke situatie gaat redden.

Simoné schrijft zo fijn, sinds ik een boek van haar heb gelezen ben ik fan. Zo makkelijk dat je door het verhaal vliegt tenzij je het idee hebt dat je nog maar net begonnen bent. Ze heeft zo’n fijne setting rond kerst gecreëerd wat het verhaal een warme en gezellige sfeer geeft. De spanningen tussen Maartje en Benjamin zorgt voor herkenbare irritaties en leuke chemie. Ik vind het altijd leuk als het verhaal een combinatie heeft met een basisschool omdat mijn zoontje daar ook nog op zit en wat het daardoor herkenbaar maakt. De vriendschap en familieproblemen staan centraal in dit boek. Wat een heerlijk kerstverhaal die je laat genieten van de heerlijke lichtjes en waardoor je gelijk trek krijgt in een heerlijke warme chocomelk met slagroom.

Meer recensies van Bookstagram_byilse

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.