Vakantiegevoel

Het verhaal wordt verteld vanuit Jasmijn, een ambitieuze carrièrevrouw die leeft volgens het motto: “Een dag niet gewerkt, is een dag niet geleefd”. Ze is altijd druk, neemt nauwelijks rust en weet eigenlijk niet goed wie ze is zonder haar werk. Alles verandert als haar baas Joost besluit dat ze verplicht een week vrij moet nemen. Jasmijn staat voor een uitdaging: wat moet ze in hemelsnaam doen met een hele week zonder werk?

Dan komt haar vriendin Lieke met een onverwacht plan: een weekje mee naar een vakantiepark, samen met haar twee kinderen Nora en Lucas. Jasmijn ziet het niet direct zitten, ze heeft helemaal niets met kinderen maar laat zich toch overhalen. Op het vakantiepark ontmoet ze Bas, een spontane man uit het recreatieteam, die meteen indruk op haar maakt. Maar hoe kan iemand met zo’n baan ooit passen bij haar ambitieuze levensstijl? Of ligt het misschien toch anders dan ze denkt?

Langzaam maar zeker leert Jasmijn wat het betekent om los te laten, te ontspannen en weer in contact te komen met zichzelf. Misschien brengt die ene week wel meer verandering dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Een pas op de plaats is een heerlijke feelgoodnovelle die op 21 mei is verschenen. Het verhaal is herkenbaar en laat je makkelijk meeleven met de personages, van een alleenstaande moeder met kinderen tot een overwerkte carrièrevrouw. De schrijfstijl is vlot en prettig, waardoor je door het boek heen vliegt. Mooi is ook hoe hoofdpersonage Jasmijn gaandeweg meer over zichzelf ontdekt en op zoek gaat naar wie ze werkelijk is en wat ze echt wil in het leven. Voor mij was dit de eerste kennismaking met deze auteur, maar zeker niet de laatste. Ik kijk dan ook erg uit naar Een zet vooruit, dat op 28 mei verschijnt en waarin Lieke’s verhaal centraal staat.

@loftpublishing bedankt voor het mooie zomerse recensie exemplaar en @eveline.heijnen voor het mooie verhaal.

Meer recensies van Bookstagram_byilse