Prachtig
Het verhaal wordt verteld vanuit drie personages: Tess, Roos en Gio. Tess besluit na een heftige periode een rondreis door Thailand te maken. In het vliegtuig krijgt ze een onverwachte verrassing: op de stoel naast haar zit Roos, een oude vriendin die ze al acht jaar niet heeft gezien. Het toeval zorgt voor een warm en bijzonder weerzien.
Niet iedereen is echter blij met hun vrolijke geklets. De man die voor hen zit, stoort zich zichtbaar aan hun enthousiasme. Met een geïrriteerd gezicht draait hij zich om en laat duidelijk merken dat hij hen luidruchtig vindt. De situatie loopt verder op als hij bij aankomst Tess haar koffer van de bagageband pakt. Ze is er klaar mee… tot ze hem recht in de ogen aankijkt. In plaats van woede voelt ze iets anders: verwarring, aantrekkingskracht. Hij stelt zich voor als Gio. Kort daarna neemt hij afscheid met de woorden: “Ik hoop jullie nog eens te zien.”
Tess denkt er het hare van, in een stad als Bangkok lijkt de kans klein dat ze hem ooit nog tegenkomen. Maar zodra zij en Roos hun bestemming bereiken, blijkt dat hun reis een heel andere wending krijgt dan gepland. Wat begon als een ontspannen vakantie verandert al snel in een avontuur vol verrassingen, keuzes en onverwachte ontmoetingen.
Wat een prachtig en meeslepend verhaal. Alleen al de cover is een plaatje, maar ook de inhoud stelde absoluut niet teleur. Ik had het boek in één middag uit — het leest heerlijk vlot. Laura weet precies wat een verhaal nodig heeft om eruit te springen. Ze verweeft thema’s als vriendschap, steun en toewijding op een natuurlijke en overtuigende manier door het verhaal.
Haar schrijfstijl is beeldend en toegankelijk, waardoor ik meteen werd meegezogen in het verhaal. Ik zag de personages zó voor me en voelde meteen een klik. Het was geen moment nodig om te pauzeren; alles is helder geschreven en de verhaallijnen lopen soepel in elkaar over. De opbouw vanuit meerdere perspectieven is mooi gedaan en geeft het verhaal extra diepte. Ik ben echt enthousiast en kijk enorm uit naar deel 2.
Bedankt @lauramiltenburgschrijft voor dit prachtige recensie exemplaar! www.lauramiltenburg.nl