Indrukwekkend
“Het moeilijkste zonder dierbaren is je herinneren hoe je moet ademen”
Waar gaat het over?
Het verleden van jou en mij is het eerste deel uit de Elements-serie, waarin het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Elizabeth en Tristan. Beiden wonen in het rustige plaatsje Meadows Creek, maar dragen ieder hun eigen bagage met zich mee.
Elizabeth is een zelfstandige vrouw die haar leven volledig wijdt aan haar dochtertje Emma. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven probeert ze zichzelf weer terug te vinden, maar dat blijkt allesbehalve makkelijk. Het verdriet dat ze met zich meedraagt is zwaar en lijkt haar op elk moment van de dag te beheersen. Ze is een gebroken vrouw die het geluk in haar leven opnieuw probeert toe te laten.
Tristan wordt door de mensen gezien als een mysterieuze man. Hij houdt zich op de achtergrond en lijkt afstandelijk. Maar achter die afstand zit een reden: Tristan heeft zichzelf een masker aangemeten om zijn verdriet te verbergen.
Wanneer Elizabeth op een dag Zeus, de hond van Tristan, aanrijdt, kruisen hun paden zich op onverwachte wijze. Wat begint als een ongelukkige ontmoeting, zou wel eens het begin kunnen zijn van iets dat hen beiden zal veranderen.
Mijn mening
Het verhaal had me meteen te pakken. Rouw en verlies spelen een grote rol en dat maakte het voor mij op sommige momenten best heftig om te lezen. Toch vond ik de opbouw van het verhaal erg mooi en leer je de personages echt goed kennen.
Wat me vooral raakte, waren de prachtige teksten die door het verhaal verweven zaten, zoals: “Ik dacht dat ik meer tijd had, maar soms komt morgen nooit en blijf je achter met niets meer dan de herinneringen aan gisteren”.
Het einde zag ik totaal niet aankomen, en dat heeft me echt weten te verrassen.
Bedankt @zomerkeuning voor het e-book recensie exemplaar dat ik mocht ontvangen.
Waar gaat het over?
Mijn mening
Het einde zag ik totaal niet aankomen, en dat heeft me echt weten te verrassen.