Heerlijke doktersroman
Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Tess en Thomas. Thomas heeft na vijf jaar zijn relatie met Lynn beëindigd, omdat hij merkte dat zijn gevoelens voor haar verdwenen waren. Daardoor moet hij op zoek naar een nieuwe woonplek en verblijft hij voorlopig bij zijn zus. Hij werkt als chirurg in het ziekenhuis en krijgt daar dagelijks met heftige situaties te maken.
Tess werkt in hetzelfde ziekenhuis, al kennen zij en Thomas elkaar nog niet. Zij is net gestart als arts-assistent van de interne en wordt eerst ingewerkt op nefrologie. Tijdens haar eerste dagen krijgt ze een rondleiding van Wilco en werkt ze veel samen met Eva, met wie ze meteen een fijne klik voelt. Haar huisgenoot Pien werkt eveneens in het ziekenhuis, wat handig is omdat ze samen naar de vrijdagmiddagborrels kunnen gaan. Doordat er vroeger altijd tegen haar is gezegd dat ze dit werk niet zou aankunnen is ze er nog meer op gebrand om een hele goede arts te worden.
Op een dag stapt Tess in de lift en ontmoet daar een man die haar volledig van haar stuk brengt. Haar benen voelen week, haar hartslag schiet omhoog. Wie is deze mysterieuze liftgod? En zal ze erachter komen op welke afdeling hij werkt?
Wat een heerlijk debuut is dit. Aangezien ik alle ziekenhuisseries zowat kijk past dit precies in mijn straatje. De opbouw van het verhaal is fijn omdat je de personages zo goed leert kennen. Ook de uitleg die door Kristien onderaan sommige pagina’s staat uitgelegd is wel fijn zodat een leek ook begrijpt wat er bedoeld wordt met bepaalde termen. Er zit ook enorm veel humor in het boek zodat ik soms lekker hardop aan het lachen was en mensen me vreemd aankeken. Ik hou enorm van de series op tv en vind een boek hierover ook erg vermakelijk. Ik hoop eigenlijk dat er een vervolg van komt zodat ik lekker verder kan dromen. Je zou niet zeggen dat dit het eerste boek is die ze heeft geschreven.