Heerlijk eerste deel

Bookstagram_byilse 02 januari 2026
Juul en Rogier hebben al twee jaar een relatie en Juul is helemaal hoteldebotel van hem. Tot hij na een vrijpartij aangeeft te willen stoppen met de relatie, zo vanuit het niets. Juul is er kapot van en gaat gelijk naar haar beste vriendin Laura die Rogier nooit heeft zien zitten. Hij is arrogant, uit de hoogte en heel erg egocentrisch. Ze gaan zich samen bezatten in de kroeg waar ze Colin ontmoeten, hij is de barman. Wanneer ze te veel hebben gedronken brengt Colin ze in de Uber naar huis. Laura regelt wat dates voor Juul waar ze helemaal niet op zit te wachten, maar wanneer ze bij een foodtruck met haar laatste date is komt Rogier er ineens aan en blijkt dat hij haar terug wil. Ze is zo verslaafd aan hem dat ze niet eens doorheeft dat hij haar hele leven aan het bepalen is. Ze gedraagt zich zoals hij dat wil en weet eigenlijk niet eens meer wat haar passies en dromen zijn maar schikt zich altijd naar hem. Is dit de basis om opnieuw te beginnen met Rogier of blijkt de charmante barman Colin haar redder te zijn.

Wat een heerlijk tussendoortje is dit. Genoten van begin tot het eind. Juul haar keuzes vond ik soms wel wat frustrerend omdat ze zich constant liet inpakken. Je krijgt bij de relatie wel echte red flags doordat je ziet hoe ingewikkeld en verwarrend een toxische relatie kan zijn. Juuls innerlijke strijd voelt wel erg herkenbaar en realistisch en ze kan moeilijk loskomen van Rogier, ook door zijn gladde praatjes. Ik vond de vriendschap tussen Juul en Laura wel erg leuk en het geeft het verhaal wat luchtigheid. Ik kende deze auteur nog niet maar het bevalt zeker, ik ga snel beginnen aan het tweede deel van deze serie!

Meer recensies van Bookstagram_byilse