Heerlijk boek

Bookstagram_byilse 07 januari 2026
Marly heeft een roerige tijd achter de rug. Nadat haar ex Yannis haar belazerd heeft met meerdere vrouwen is ze met haar dalmatiër Vlek vertrokken. Hij had altijd commentaar op haar maatje meer en daar is ze nu erg onzeker door geworden. Na wat omzwervingen bij familie en vrienden heeft ze eindelijk haar eigen appartementje betrokken.

Wanneer ze alles wat te plek zet en de waterkoker in het stopcontact doet heeft ze geen stroom meer. Ze snapt niets van de meterkast dus belt ze aan bij de buren. Er doet een man open die heel timide overkomt en heel terughoudend is. Zijn naam is Floris. Hij heeft afschuwelijke kleding aan en een lelijke bril en een vreselijke zijscheiding maar hij heeft iets aandoenlijks. Hij kan haar helaas niet helpen maar wanneer ze een klopje op de deur hoort staat er een kopje thee met theezakjes voor de deur. Ze heeft nog nooit een man ontmoet die dat zou doen.

Wanneer een aantal dagen later Vlek in een bruine plas ligt in haar woonkamer is ze helemaal overstuur. Hij leeft nog wel maar het is kritiek. Ze belt aan bij haar buurman en die gaat mee naar de dierenarts. Dit blijkt zijn broer Mats te zijn. Vanaf dat moment groeit er langzaam een vriendschap tussen hun. De extraverte maar toch ook onzekere Marly probeert de slimme maar sociaal onhandige Floris wat uit zijn schulp te laten kruipen. Is dit het begin van een mooie vriendschap?

Wat een heerlijke roman is dit. Ik kende de boeken van Wendy nog niet maar het heeft me erg verrast. ‘Vertrouwen of Verliezen’ is het eerste deel dat over Noortje en Mats gaat, deze komen als bijpersonages ook weer in dit verhaal naar voren. Je hoeft die niet te hebben gelezen voordat je aan dit verhaal begint. De opbouw van het verhaal is goed want je leert de personages hierdoor goed kennen.

Het tempo in het verhaal ligt laag wat voor mij juist goed aanvoelde bij dit boek. Marly is een geloofwaardig personage met onzekerheden waar je als lezer je goed in kan herkennen. De verbindende factor in dit verhaal is hond Vlek die voor mij als zeer waardevol aanvoelde in dit verhaal. De onhandige en onervaren Floris is een prachtig personage die lief, begripvol en goed tot zijn recht komt. Ik kan dan ook niet anders dan dit mooie boek 5 sterren geven.

Meer recensies van Bookstagram_byilse