Dit boek voelde als een warme knuffel

brittreadsbooks 06 juli 2025
Van worldofromancenl mocht ik Alle ogen op Mia van Susan Muskee al vooruit lezen, dit was één van de boek releases waar ik dit jaar het meest naar uit keek.

Waar gaat Alle ogen op Mia over?

Mia is de dochter van een wereldberoemde zeebioloog heeft Mia altijd in haar vaders schaduw gestaan. Nu hoopt ze als verzorger bij de grootste zeehondenopvang van Europa eindelijk haar eigen pad te vinden. Maar wanneer de livestream van het centrum plotseling viral gaat, staat ze ineens volop in de spotlights. Terwijl duizenden kijkers betoverd raken door de kleine zeehond Kiko, worstelt Mia met de toenemende druk, zeker wanneer haar vader zich steeds meer met haar werk gaat bemoeien. Na een onverwachte ontmoeting, die haar leven – en haar hart – overhoophaalt, beseft ze dat ze moet kiezen: wat vindt ze écht belangrijk?

Dit boek voelt als een warme knuffel, ik heb zo genoten van Alle ogen op Mia!

Toen ik begon aan dit boek verwachte ik dat ik terecht zou komen in een romance verhaal, maar eigenlijk zit er maar een klein vleugje romance in dit boek.

In Alle ogen op Mia staan het welzijn van de zeehonden, vriendschap, een beetje liefde, verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling centraal. We zien Mia groeien in haar rol als zeehonden verzorgster maar ook als dochter van haar, toch wel ongevraagd, aanwezige vader.

Ik moet zeggen dat ik in bepaalde delen de vader van Mia wel herken in mijn eigen vader. Hij is ook een groot natuurliefhebber en praat daar, net als de vader van Mia maar al te graag over.

Naast dat zeehonden pup Kiko een plekje in mijn hart heeft veroverd vond ik ook de andere personages leuk en interessant om over te lezen vooral van Mia en haar collega’s bij het WEC heb ik veel geleerd over de zeehonden. Door dit verhaal krijg je echt een kijkje in de keuken bij het WEC.
Trouwens, iedereen heeft een mevrouw Visser nodig op zijn/haar werk! (if you know, you know)

Daarnaast vind ik de schrijfstijl van Susan heel fijn en vlot lezen, eerder las ik ook haar Waddenliefde serie en haar overige boeken gaan ook zeker op mijn tbr.

Oja, en nog even een momentje voor mijn favoriete quote uit dit boek: ‘Zelfs zonder kater voelt het alsof er een volwassen zeehond over me heen is gebobberd.’
Ik heb hard op gelachen om deze zin.

Bedankt worldofromancenl en Susan Muskee dat ik deel uit mag maken van het review team van Alle ogen op Mia.

Meer recensies van brittreadsbooks