Tussen de regels is een vermakelijk, dramatisch boek met hier en daar spice

brittreadsbooks 02 augustus 2025
Van @zomerkeuning mocht ik een lees exemplaar ontvangen van de vertaling van Katie Holt haar eerste boek Tussen de regels.

Tussen de regels is een academische rivals to lovers.

Waar gaat tussen de regels over?
Rosie heeft haar hele toekomst al uitgestippeld: verhuizen naar New York, haar diploma Creatief Schrijven behalen en bestsellerauteur worden van romantische boeken. Maar haar plan wordt flink verstoord wanneer ze in de klas belandt met Aiden, een knappe, maar chagrijnige schrijver van literaire fictie die helemaal geen zin heeft in romantiek – of in Rosie. Toch moeten ze samenwerken aan een roman die hun genres combineert. Zou dit manuscript de kans zijn om hun wederzijdse aantrekkingskracht te ontdekken?

Rosie & Aiden zijn beide schrijvers van een ander genre, hierdoor botsen Rosie & Aiden vaak tijdens de les en is hun begeleider er op een moment klaar mee en geeft ze de taak om samen een boek te schrijven en de onenigheid op te lossen.

Ik vond het ‘boek in een boek’ principe erg leuk, hierin las je ook meer vanuit de kant van Aiden in plaats van alleen Rosie.

Helaas vond ik beide hoofdpersonen best wel irritant, ze maakten ruzie om niets en er kwam veel enigszins kinderachtig miscommunicatie voor in dit boek.
Maar dit maakten tussen de regels wel een echte rivals to lovers.

In het verhaal zag je de haat en liefde tussen Rosie & Aiden groeien en uiteindelijk door een hele rollercoaster uitmonden in iets moois.

Tussen de regels is een vermakelijk, dramatisch boek met hier en daar spice.

Bedankt @zomerkeuning voor dit lees exemplaar!

Tussen de regels ligt vanaf 13 augustus in de (online) boekwinkels.

Meer recensies van brittreadsbooks