Geef je een gewoon verhaal een Freida sausje dan wordt het een ongewone thriller! 3,5*
Tegan heeft geldzorgen en is acht maanden zwanger. Ze kan maar net de eindjes aan elkaar knopen, maar er lijkt een oplossing te zijn voor al haar geldzorgen en dat is natuurlijk heel fijn omdat ze straks ook voor haar kindje moet zorgen. Maar dan komt er een kink in de kabel!
Ze maakt een afspraak met haar broer en gaat een paar dagen naar hem toe om tot rust te komen. Maar onderweg belandt ze in een sneeuwstorm en raakt ze van de weg, op het platteland van Maine. Zwaargewond aan haar voet kan ze niet zelfstandig uit de auto komen en ze verwacht niet dat hier nog iemand langs zal komen. Bang dat ze in de auto dood zal vriezen wordt ze toch gered door een grote zware en bebaarde man. Eigenlijk vindt ze het griezelig om met deze man mee te gaan, maar een alternatief is er niet!
Ik heb (nog) niet alle boeken van Freida McFadden gelezen, maar tot nu toe vind ik de meeste erg leuk om tussendoor te lezen! De verhalen kunnen in essentie iedereen wel overkomen, totdat het sausje van Frieda eroverheen gegoten wordt, dan is het toch ineens heel anders. In elk geval anders dan je zelf mee zou willen maken!
In de crash gaan we weer vlot van start en een poos wordt dit tempo aangehouden, op een gegeven moment blijft het verhaal een beetje steken en verliest het zijn snelheid. Toch duurt dit gelukkig niet lang en dan ga je weer met volle vaart vooruit
Het aantal personages is klein gehouden en ieder personage heeft ook zo zijn nut in het verhaal, dat maakt het heel overzichtelijk. Tegan zit in een benarde situatie en het lijkt erop dat ze hier ook niet uit gaat komen. Toch blijft Tegan volhardend in haar poging om hieruit te komen. Wat goed door het hele verhaal naar voren komt is dat iedereen vooroordelen heeft! En de informatie die je niet hebt, vul je gewoon in! Vervolgens kan je het ook niet meer anders zien, wat je ziet klopt bij het beeld dat je hebt en dat wordt steeds bevestigd. En dat heeft Freida weer echt knap gedaan!
Is alles even geloofwaardig en onvoorspelbaar, nee, niet alles. Toch deed het niets van de leespret af. Ik vond het weer lekker om te lezen! Voor mij zijn het heerlijke ‘tussendoortjes’ om tussen gruwelijke thrillers door te lezen. Ik kijk dan ook gewoon weer uit naar het volgende boek van Freida McFadden!