Een intrigerende en boeiende pageturner en heerlijke mustread!
Soms krijg je zomaar een boek toegestuurd via de uitgever. Zo ook dit boek. Het bleek dat iemand bij de uitgever had bedacht dat dit boek me wel zou aanspreken. De naam van de auteur kende ik niet – dit ligt aan mij -, want Emiko is wel degelijk bekend om haar serie ‘Tokio’! En in een boekwinkel had de cover er niet voor gezorgd dat ik het boek zou oppakken. Dus normaal gesproken had ik dit thrillerdebuut van Emiko waarschijnlijk niet gelezen. Nu dus wel en wat vond ik er van?
De terugkeer van Ellie Black.
Ellie Black is twee jaar geleden verdwenen en een zoektocht heeft niets opgeleverd. Dan duikt ze opeens op in de bossen van Washington State. Sterk vermagerd en vies, toch heeft ze keurig verzorgde nagels. Ze is zo gesloten als een oester en wil niet veel vertellen over wat er is gebeurd en waar ze al die tijd was.
@emikojeanbooks
#mustread
#boeken
#boekentip
#lezen
Chelsey Calhoun, de Rechercheur die de zaak onderzoekt, merkt dat Ellie liegt en denkt dat ze iemand beschermt. Er zijn meerdere meisjes vermist en Chelsey gaat er vanuit dat Ellie hier misschien wel een aantal van kent. Chelsey weet dat Ellie het nodige heeft meegemaakt, dat ze een trauma heeft opgelopen en daarom misschien niet wil praten, maar het moet! Er is geen tijd te verliezen als er nog meer meisjes zijn die mogelijk gered kunnen worden.
Emiko Jean heeft met de terugkeer van Ellie Black een thriller geschreven met waarachtige personages.
Chelsey is een gedreven rechercheur die een puur persoonlijke reden heeft om verdwenen meisjes terug naar huis te brengen. Haar eigen zus is ook verdwenen en vermoord, jaren geleden. Haar motivatie kan je voelen.
Ellie heeft veel meegemaakt in de periode dat ze vast werd gehouden met, inderdaad, meerdere meisjes. Je proeft in het verhaal hoe het Stockholmsyndroom kan toeslaan, wat het psychologisch met je kan doen – hoe je positieve gevoelens kan ontwikkelen voor degene die je heeft ontvoerd en die je mishandelt. Dit gegeven is heel subtiel toegepast met een personage die een bijrol vervuld in het verhaal, maar toch belangrijk is.
De perspectieven wisselen en Emiko doet dit op een hele sterke manier. Je krijgt precies goed gedoseerd wat meer inzicht in Ellie. Genoeg om een stapje verder te komen, te weinig om je een voldaan gevoel te geven, waardoor je verder moet lezen.
Het is boeiend geschreven, het is intrigerend vanaf het begin en op het einde komen alle lijntjes samen; het plot is verrassend en ik vond het een heerlijke pageturner! Met grote dank aan Nina van Cargo! Wat mij betreft lees ik met heel veel genoegen ook de volgende thriller van Emiko Jean!
De terugkeer van Ellie Black.
@emikojeanbooks
@Ellie Black