Een spannende en gelaagde thriller, heerlijk!

Carla Kooijman 09 november 2025
Nadat ik deel één via Kobo Plus las kon ik direct door met dit tweede deel Duister geheim en daar heb ik oprecht van genoten!

Duister geheim.

Na het afronden van haar laatste podcast vindt niemand het gek dat Billie het even rustiger aan wil doen. Iedereen denkt dan ook dat ze daarom als leraar op een middelbare school gaat werken, maar in werkelijkheid werkt ze daar om de moord op de 17-jarige Leo te onderzoeken.

Als leraar gaat het goed met Billie, maar haar onderzoek naar de moord lijkt niet van de grond te komen. Iedereen heeft Leo wel gekend maar niemand lijkt er over te willen praten. Billie krijgt geen grip op deze zaak ze denkt dat ze een ander onderwerp voor haar podcast zal moeten zoeken. Tegelijkertijd gaat het niet zo goed met haar beste vriendin Klara en dat heeft alles te maken met haar werk als politieagente.

Duister geheim is goed opgebouwd en vertelt het hele verhaal voornamelijk via drie personages. We volgen Billie in haar werk als leerkracht en haar onderzoek naar de moord op Leo.

Verder heeft Billies beste vriendin Klara, nog bekend van het eerste deel, een heel belangrijke rol. Als politieagente heeft ze zich in een wespennest gemaneuvreerd en ze ziet niet hoe ze zich hier uit kan bevrijden.

Ook Denise, een zeventienjarige leerlinge van Billie, heeft een grote rol in het verhaal. We zien haar struggle en de keuzes die ze maakt waardoor ze langzaam in de greep van een drugsbende komt. Eerst waren het maar simpele opdrachten die ze kreeg en het geld beviel haar meer dan goed. Maar op een gegeven moment beseft ze waar ze mee bezig is en kan ze niet meer genieten van alle spullen die ze zo makkelijk kon kopen. Alleen is er nu geen weg meer terug!

De verschillende verhaallijnen op zich zijn al interessant en worden goed uitgediept. De personages zijn geloofwaardig en je snapt hun overwegingen. En hoe dan alle verhaallijnen bij elkaar komen is echt geweldig en met gevoel gedaan. Het gaat zeker niet alleen om de moord die moet worden opgelost, dat is wel de bindende factor in het geheel. Het gaat ook vooral over alle onderliggende gevoelens en dat alles wat je doet, verregaande consequenties kan hebben op de rest van je leven. Je krijgt te zien hoe eenvoudig je zo’n kleine misstap kan maken en hoe groot de gevolgen kunnen zijn.

Ik gaf aan dat ik Stille woede met plezier heb gelezen, dat ik dit een intrigerend verhaal vond, maar dat ik het niet bloedstollend spannend vond. Toch ben ik heel blij dat ik dit eerste deel eerst heb gelezen en dat ik direct door kon in Duister geheim! Dit tweede deel vond ik zeker erg spannend en dat kwam vooral door de geweldige gelaagdheid van zowel het verhaal als de personages . De eerste helft wordt het verhaal gedegen opgebouwd en daarna vond ik het boek niet meer weg te leggen. Er gebeurde zoveel en je kon de urgentie zo goed voelen die personages hadden om te doen wat ze moesten doen dat stoppen met lezen eigenlijk geen optie was! Ik wil heel graag meer lezen over Billie en Klara! Ik hoop dat een volgend deel niet te lang op zich laat wachten! #Aanrader #Mustread!

Meer recensies van Carla Kooijman

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.