Ik was meteen in shock! Ik moest hierover nadenken… toch maar even doorlezen! Pff! 4.5*

Carla Kooijman 13 juli 2025
De laatste gelofte. 4,5*

Een professionele scherpschutter is actief en heeft intussen zijn 17e slachtoffer gemaakt! Er kan geen systeem in zijn keuze worden ontdekt. Hij kiest zijn slachtoffers willekeurig uit en schakelt ze zonder pardon met slechts één schot uit! Hij mist nooit!

Poe, die intussen niet meer samen werkt met Tilly, heeft geen enkel plezier meer in zijn werk! Maar de tijd dat hij met zijn oude team werkte, vooral met Tilly lijkt voorgoed voorbij!

Het team dat de moorden onderzoekt krijgt geen grip op de sluipschutter, vandaar dat ze Poe en Tilly vragen om het vastgelopen onderzoek uit het slop te halen. Maar het valt ook voor Poe en Tilly niet mee! Met wie hebben ze te maken en vooral hoe gaan ze hem te stoppen?

Stapje voor stapje lijken ze iets dichter bij een mogelijke oplossing te komen, maar hoe dichter ze bij een antwoord komen, hoe spannender het wordt! De scherpschutter blijkt zijn tactiek van willekeurige slachtoffers overboord te gooien als hem dat zo uitkomt. Hij schroomt niet om af te wijken van zijn werkwijze; als Poe het persoonlijk maakt zal deze scherpschutter dit ook doen! En dit moment is allesbehalve prettig om te lezen. De lezer die Poe en Tilly vanaf deel één volgen, zullen in shock verder moeten lezen!

Mike Craven! Wat doe je!

Maar ik heb me snel herpakt en las verder, toch sidderde het nog even door…. Ik houd van de schrijfstijl van Craven, ik heb het al eerder gezegd, en ik was oprecht heel nieuwsgierig. Ik kreeg ook wel vermoedens, maar zat ik er naast of kreeg ik gelijk? Ik had wel het idee dat ik daar pas laat achter zou komen! Daar kreeg ik in elk geval gelijk in! Kreeg ik ook op het andere vlak gelijk? Ik ga het niet zeggen, ik kan het niet zeggen…. Jullie zullen het zelf moeten lezen! Zelf door de bittere pil heen moeten! Hoop doet leven. Toch? M.W. Craven biedt op het einde nog zijn excuses aan! Ja, dat snap ik! Maar weer een heerlijk boek! Een heuse Mustread, een echte aanrader! Maar nog niets van deze serie gelezen? Begin dan vooral niet met deze!

Meer recensies van Carla Kooijman