Een pakkende, snelle en heerlijke thriller!

Carla Kooijman 17 augustus 2025
Na het heerlijke eerste deel Verborgen verleden kon ik direct doorlezen in dit tweede deel Verbroken stilte, dat is toch altijd lekker, en ik heb er echt weer van genoten!

Verbroken stilte.

Door het succes van de vorige podcast en de prettige samenwerking met Vincent, wil Lara wederom een podcast-serie inzetten om samen een coldcase nieuw leven in te blazen. Gaat dit weer lukken?

Het gaat om een paardentrainster die dood was aangetroffen naast haar jonge hengst. Het leek allemaal duidelijk; het was een noodlottig ongeval en de zaak werd al snel gesloten. Toch waren er wel twijfels bij sommige mensen en nu was het tijd om aandacht aan deze zaak te besteden.

Tijdens het interviewen van de naastbetrokkenen ontstaat de eerste podcast en langzaamaan komen er tips los die de moeite waard zijn om uit te zoeken. Tegelijkertijd loopt het onderzoek nog steeds naar de omvangrijke drugszaak waardoor Lucas al jaren ondergedoken zit. Dat bij deze drugzaak ook mensen van de politie betrokken zijn is duidelijk, alleen nog niet wie dat zijn!

De drugszaak, die eveneens een onderzoek naar corruptie bij de politie is, liep al in Verborgen verleden en loopt nu door naast deze coldcase. De coldcase heeft wel de overhand. Dat is ook logisch, onderzoek naar corruptie bij de politie kost natuurlijk veel tijd en moet secuur gebeuren, juist omdat ze niet weten wie er wel of niet betrouwbaar is.

De spanning en de vaart zit er vanaf het begin goed in en loopt ook nergens spaak. De vele personages zorgen niet voor verwarring, steeds is duidelijk welke personages belangrijk zijn en welke duidelijk minder. Ik heb wederom genoten van de vlotte schrijfstijl van Chantal. Van mij zou het nog wel scherper en met een ruwer randje mogen, vooral de drugszaak leent zich daar toe, toch had ik dat tijdens het lezen niet bedacht en werd ik voldoende door het verhaal in beslag genomen.

Waar anderen misschien de afwisseling zoeken tussen bijvoorbeeld romans en thrillers, lees ik liever alleen thrillers en dan is het verschil tussen mildere en gruwelijke thrillers, met soms een waargebeurd verhaal tussendoor genoeg variatie voor mij. Daarnaast zijn er heel veel mensen die juist niet zo van gruwelijke thrillers houden, daarom denk ik dat deze serie heerlijk is om te lezen voor een heel breed publiek!

Wat mij betreft dus een dikke aanrader voor iedereen! Ik kijk oprecht weer uit naar een volgend deel!

Meer recensies van Carla Kooijman