Deze thriller staat ‘model’ voor dit wereldje! Of toch niet? 3,5*

Carla Kooijman 08 juni 2025
Modelmoord.

Soms begint het leven van een model gewoon op straat; er is iemand – een scout- die iets in je ziet en je aanspreekt of het je iets lijkt om model te worden…

Zo begon Bo ook; en nu is ze een veelgevraagd topmodel! Inclusief geweldig inkomen, luxe leventje; fijne reizen, exclusieve feestjes en top of all: een droomman en dito villa op Malta!

Je zou kunnen zeggen dat ze het goed voor elkaar heeft. Toch is niet alles wat het lijkt; zelfs Bo heeft zich in sommige zaken vergist. Het werk voor de camera gaat haar heel makkelijk af, maar om haar figuur te behouden moet ze keihard werken. Daarnaast is de concurrentie moordend en zijn de modellen onderling niet bepaald de beste vriendinnen en gunnen ze elkaar de opdrachten niet.

Maar zelfs haar man Nick houdt zaken voor haar verborgen en bedriegt haar bovenal. Dit laatste had ze al gehoord, maar tijdens een feest van het modellenbureau flirt Nick openlijk met haar grootste rivaal. Ze is boos en gekwetst! En dan wordt de nieuwe vlam van Nick dood wordt aangetroffen is Bo de dader?

Allereerst mijn complimenten voor het ‘uiterlijk’ van het boek! Misschien net zo belangrijk als in de modellenwereld : de buitenkant! De cover is mooi en heel goed passend bij het verhaal en dan als extra de snee van het boekblok! Ik houd ervan als hier iets bijzonders mee gedaan wordt! En deze is FELROZE! Als je het boek met de rug naar achteren in je boekenkast zet knalt hij werkelijk van de plank!

En dan de binnenkant, het verhaal; Marelle weet weer eens actuele onderwerpen aan te snijden, onder de loep te leggen te ontleden en er een thriller van te maken.

Het verhaal leest als een trein, korte hoofdstukken, verschillende perspectieven en tijden, alles netjes per hoofdstuk vermeld, dus nergens verwarrend. Sommige zaken vond ik iets te toevallig, of niet geheel geloofwaardig, maar juist omdat het boek zo lekker vlot leest, pakte ik het zelfs als ik maar vijf minuten te lezen had! Heerlijk ook om tussen ‘zwaardere’ thrillers door te lezen! Marelle neemt me eenvoudig mee aan de hand en leidt me door verhaal, zonder dat ik hoef te puzzelen, wat ik dan ook niet doe….en dat is volgens mij ook precies de bedoeling van haar! Had ze me nu een drankje gegeven, ‘speciaal voor mij?’ Je kan ook zeggen dat mij zand in de ogen was gestrooid! Ik zag het einde namelijk gewoon niet aankomen! Ondanks dat het verhaal zich afspeelt in een oppervlakkig wereldje, heb ik het met veel plezier en in een sneltreinvaart gelezen!

Meer recensies van Carla Kooijman