Een interessant naslagwerk voor de Formule 1 liefhebber!
Dit boek staat vol met weetjes over F1 coureurs en teams, over de circuits door heel de wereld en natuurlijk met allerlei statistiekjes over allerlei records! Kortom voor de echte liefhebber!
Wereld Formule 1 Recordboek 2026.
Een prachtig hardcover boek vol met informatie over alles met betrekking tot Formule 1 van de afgelopen 75 jaar! Ja, zolang bestaat de Formule 1 al.
Mijn vader keek graag Formule 1 en ik vond er toen vooral niets aan. Ik snapte het ‘’spelletje’ dan ook helemaal niet. Sport kijken doe ik het liefste als ik een favoriet heb om naar te kijken, zodat het er voor mij toe doet wie er wint. Zo’n favoriet is voor mij meestal een Nederlander. In die tijd hadden we zeker een Nederlander in de Formule 1 rijden – Jos Verstappen – maar toevallig als ik even keek zat hij in de grindbak. De rest van de coureurs kende ik helemaal niet, dus voor mij toen geen reden om mee te kijken en me te verdiepen in het spel.
Hier kwam verandering in toen Max Verstappen de Formule 1 in kwam. Ik ging mee kijken met mijn man en ondanks dat ik niet meteen alle regels snapte begon ik ook meteen de vrije trainingen en de kwalificaties te kijken.
Ik was meteen zwaar onder de indruk van de rijkunsten van Max, maar ook hoe hij ‘in de wedstrijd’ stond, of staat eigenlijk want daarin is hij niets veranderd.
Dan natuurlijk over dit boek! Het staat echt vol met allerlei weetjes en prachtige (actie) foto’s;
De allereerste wereldkampioen F1 in 1950 was Giuseppe Farina.
De allerjongste coureur in de F1 was Max Verstappen, die in 2016 voor het eerst uit kwam voor Toro Rosso terwijl hij 17 jaar en 166 dagen oud was. Grappig detail blijft natuurlijk dat hij zijn rijbewijs niet eens had.
Hier tegenover staat de oudste coureur die in 1952 55 jaar en 357 dagen oud was en voor Maserati reed.
Natuurlijk worden we getrakteerd op veel meer lijstjes over coureurs, teams, overwinningen en circuits. Maar ook weetjes over teambazen, bandenfabrikanten en motorleveranciers.
Wat minstens zo leuk is om te zien hoe de auto’s zich in de jaren hebben ontwikkeld; niet alleen qua uiterlijk maar zeker ook qua veiligheid. Het blijft een gevaarlijke sport, maar nu met meer aandacht voor de veiligheid van de coureurs en monteurs. En terecht.
Ik vind het een interessant boek met prachtige foto’s vanaf 1950 tot heden. Niet een boek om in één keer uit te lezen, wel om geregeld op te pakken en een stuk te lezen, of om iets in op te zoeken. Recordboek 2026. Maar dat is dan ook alles. Kortom een echte aanrader voor Formule 1 liefhebbers!
Wereld Formule 1 Recordboek 2026.
De allereerste wereldkampioen F1 in 1950 was Giuseppe Farina.