Een mooie, grappige, zomerse feelgood

Caroleest 06 mei 2025
Nadat ik Vensterbankflirt en Koffieflirt van Fabienne Swinkels had gelezen, ben ik heel benieuwd naar haar nieuwe feelgood Strandflirt.

Het verhaal:
Juliette kan haar geluk niet op wanneer ze van haar baas, ooit haar geheime crush, een opdracht krijgt in Spanje. Zon, zee, strand en een te gek sieradenmerk om de komende maanden mee aan de slag te gaan. Ze heeft er zin in en ze wil er vooral van genieten. Zo weet ze heel zeker dat ze geen relatie wil, want wat ze nu nodig heeft is vrijheid, blijheid! Maar kan ze de verleiding van haar knappe Spaanse huisgenoot op zijn surfboard weerstaan? En wat moet ze als haar zo aantrekkelijke baas ineens voor haar neus staat? Blijft Juliette trouw aan haar leven als single, of raakt ze langzaam toch verslingerd aan de liefde? Wordt het een Spaanse flirt of een verboden verhouding…?

Juliette is een happy single, ze heeft een leuke baan met de nodige uitdagingen. Als je ooit op een kantoor hebt gewerkt met flexplekken, dan weet je precies hoe Juliette zich in het begin voelt. De juiste werk(flex)plek is essentieel voor een productieve/gezellige/rustige dag.

Zowel Juliette als de andere personages zijn leuk neergezet en genoeg uitgediept voor dit verhaal. Het is ook heel leuk om haar vriendinnen, de hoofdpersonages uit haar vorige boeken, ook in dit verhaal er weer bij te mogen hebben. Omdat je ze al kent is het net alsof je één van de vriendinnengroep bent.

Het verhaal leest vlot, is levendig, beeldend en de humor erin is geweldig. Het is mooi om Juliette zowel in haar werk als privé te zien groeien tijdens het verhaal. De band met haar broer en zijn vriendin is daar een mooi voorbeeld van. Hoe anders kan iemand zijn als je niet 24/7 vastgeplakt zit aan je mobiel.

De sfeer is heel mooi neergezet en je voelt jezelf ook in Spanje, gezellig een avondje stappen, teveel drinken, knappe mannen, en een mega kater de volgende dag met een mooie verrassing.

Strandflirt is een feelgood verpakt in een mooi, leuk, grappig, zonnig zomers verhaal, waarvan je meteen in de vakantiestemming raakt. Een heerlijk avontuur samen met Juliette in Spanje.

Meer recensies van Caroleest