Levensverhaal dat kabbelt als een rivier

ChantalH 12 april 2023
Het boek gaat over de toevallige ontmoeting op een hoek van de straat tussen Victoria Nash en Wilson Moon in 1948. Na deze ontmoeting zal het leven van Victoria nooit meer hetzelfde zijn. Ze is opgegroeid in een mannen gezin, haar moeder is al vroeg overleden. Als vanzelfsprekend neemt Victoria de taken van haar moeder over, maar ze heeft helemaal geen voorbeeld. Als ze voor het eerst ongesteld wordt weet ze niet wat er aan de hand is en kan niemand om hulp vragen. Ze weet ook niets van liefde tot ze Wilson ontmoet. Haar hele levensverhaal kabbelt voort als een rivier, maar is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ze krijgt heel wat tegenslagen te verduren. Je kunt tussen de regels door lezen dat dit boek door een natuurliefhebber is geschreven. De omgeving, de bergen en de dieren worden vaak en natuurgetrouw beschreven. Ook de karakters worden levensecht beschreven. Je leeft echt met ze mee. De cover is geweldig. In het leven van Victoria staat de perzik centraal en op deze cover ook. Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen.

Meer recensies van ChantalH