Niets is wat het lijkt
‘Lang genoeg om jezelf misschien te vergeven? 'Om eindelijk eens aan jezelf te denken?’
Ik wist niet zo goed wat ik van “Het geheim van de tradwife” moest verwachten. Als je naar de omslag kijkt, verwacht je niet per se een bloedstollende thriller. Daarnaast heb ik persoonlijk een afkeer tegen alles waar de tradwives voor staan en dan met name de tradwives die je prominent op social media tegenkomt.
Tegen al mijn verwachtingen in, heb ik uiteindelijk het boek in één ruk met veel plezier uitgelezen. Ik zat volledig in het verhaal en de plot twists zag ik steeds niet aankomen. Gedurende het verhaal voel je dat er iets aankomt, maar wanneer het kwam en wat het precies was, kon ik mijn vinger niet op leggen.
Het verhaal wordt vanuit meerdere POV's verteld. We volgen Cally een linkse liberale homeschool lerares uit Boston, Madison die dé socialmedia tradwife in spé uit Montana is en Brianna een jonge vrouw die precies zoals Madison wil zijn.
We volgen voornamelijk Madison die haar hele leven als tradwife online gooit, om Amerika te laten zien hoe het nou écht hoort. Hoe gelukkig ze wel niet is met haar man en kinderen op de homestead boerderij en hoe perfect volmaakt haar leven is. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Je zou bijna denken dat alles in scène gezet is….
Brianna kijkt met veel bewondering naar vrouwen zoals Madison en ambieert een leven zoals dat van haar. Samen met haar vriend Jonah koopt ze een vervallen boerderij om aan hun droom te beginnen. Brianna doet haar best om de perfecte tradwife te zijn, maar vindt Jonah dat wel goed genoeg?
Cally weet niet wat ze meemaakt als ze de wereld van Madison binnenstapt om haar
kinderen les te geven. Ze moet bij binnenkomst een geheimhoudingscontract tekenen, de man van Madison blijkt allesbehalve aangenaam te zijn, Madison probeert de schone schijn op te houden en Lori, de huishoudhulp, draagt een enorm geheim en last met zich mee. Iets waar Cally zich al te goed in kan vinden. Tot ergernis van Madison brengt dit Cally en Lori dichter bij elkaar dan goed voor ze is.
Wanneer de geheimen steeds meer naar de oppervlakte dreigen te komen, doet Madison er alles aan om haar perfecte plaatje intact te houden. Echter beginnen de touwtjes langzaam uit haar handen te glijden en dreigt het doek te vallen. Weet ze zich hier zonder kleerscheuren uit te redden?
Ik kreeg oprecht meerdere keren de kriebels van bepaalde uitspraken die werden gedaan m.b.t. de rol van de man en vrouw, het extreem rechts conservatieve gedachtegoed en hoe dit ook bij de kinderen er van jongs af aan insloop. Liane Child heeft naar mijn idee een goed en realistisch beeld neergezet van de tradwife socialmedia illusie die de laatste jaren zo populair is. Ze heeft een actueel onderwerp in een spannende thriller met meerdere plot twists weten te stoppen. De schrijfstijl deed mij erg denken aan dat van The Housemaid van Freida McFadden.
Ik geef daarom Het geheim van de tradwife 4/5 sterren.
Het geheim van de tradwife van Liane Child was het zesde boek dat in de World of Thrillers boekenclub 2025 werd gelezen. Ik wil daarom dan ook HarperCollins Holland bedanken voor het boek en de kans om het te mogen recenseren.
Ik geef daarom Het geheim van de tradwife 4/5 sterren.