IJzersterke thriller over een vreselijk onderwerp

Chantalnessx Chantalnessx
24 mrt 2025

Claire en Demi hebben alles behalve een onbezorgde jeugd. Ze groeien op in een huis vol geweld en intimidatie. Wanneer Claire de kans krijgt om het huis uit te gaan doet ze dat dan ook direct. Ze probeert haar zusje Demi zover te krijgen om ook het ouderlijk huis te verlaten en wanneer haar gewelddadige vader uit het beeld verdwijnt, lijkt dit het moment te zijn voor een nieuwe start. Maar helaas verschijnt er al snel een nieuwe dreiging in het leven van de zusjes. Als Demi, na een traumatische gebeurtenis, voor hun moeder Hanna en haar nieuwe vriend kiest, besluit Claire dat het genoeg is. Ze verbreekt alle banden met haar familie en doet er alles aan om nooit zoals haar moeder of zusje te worden. Ze kiest voor haar eigen geluk. Maar dan duikt haar moeder opeens weer op, met het nieuws dat haar zusje Demi in Brazilië is verdwenen. In eerste instantie wil Claire er niets van weten en wijst ze haar moeder de deur. Maar het gevoel dat ze op zoek moet naar Demi begint toch aan Claire te knagen. Claire besluit haar tas te pakken en naar Brazilië af te reizen op zoek naar haar zus, antwoorden en bovenal de waarheid.

Het verhaal wordt zowel vanuit het perspectief van Claire als Demi verteld. Dit geeft een goed inkijkje in hoe beide zussen dezelfde situaties ervaren en waarom ze reageren zoals ze reageren. Claire is niet al te sympathiek, maar gedurende het verhaal zal je haar steeds beter begrijpen. Bij de titel denk je al gauw dat slechts één van de twee de sterkste moet zijn, maar in wezen zijn beide vrouwen op hun eigen manier de sterkste en proberen ze zo goed mogelijk om te gaan met de werkelijkheid van hun situatie.

Dit was het eerste boek dat ik van Angelique Haak mocht lezen en WAUW wat heeft zij een ijzersterke thriller geschreven over een ongelofelijk moeilijk en zwaar onderwerp. Ik heb het verhaal met buikpijn en een sterk gevoel van onmacht zitten lezen en kon het absoluut niet wegleggen. Ik moest gewoon weten hoe het verder ging. Ik leefde ontzettend mee met beide zussen en hoopte, tegen beter weten in, dat het toch anders zou eindigen dan dat het is geëindigd. Dat gezegd hebbende, heb ik wel vrede met het einde.

Ik geef De Sterkste Zus dan ook een 4/5 sterren.

De Sterkste Zus van Angelique Haak was het zevende en laatste boek dat werd gelezen in de World of Thillers boekenclub. Ik wil dan ook HarperCollins Nederland bedanken voor het boek en de kans om het te mogen recenseren.

Meer recensies van Chantalnessx