Vertrouw jij jouw huisarts?
Wanneer Inez de kans krijgt om de huisartsenpraktijk in haar geboortestreek over te nemen twijfelt ze geen moment. Samen met haar zoontje Otis verhuist ze naar het Zeeuwse dorp Diepenmeer voor een nieuwe start.
Wanneer Inez de praktijk heeft overgenomen, ontstaan er al snel vreemde situaties. Ze ontvangt rare brieven, er wordt in de praktijk ingebroken, dingen verdwijnen uit haar kantoor, patiënten komen plots te overlijden en de roddels verspreiden zich als een lopend vuurtje door het dorp. Het wordt Inez al gauw duidelijk dat iemand het op haar en de praktijk gemunt heeft. Maar waarom?
Samen met Thijs, de praktijkondersteuner, probeert ze de praktijk ondanks alles zo goed mogelijk te runnen. Maar wanneer Inez door de politie wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een verdacht overlijden van één van haar patiënten en de dorpelingen zich bij de praktijk beginnen uit te schrijven, wordt het tijd om in actie te komen.
Kan Inez het vertrouwen terugwinnen van de Diepenmeerders? En nog belangrijker, weet ze op tijd te achterhalen wie het op haar gemunt heeft voordat het te laat is?
Gedurende het verhaal volgen we de POV’s van Inez, Thijs, X en Helena. Ik vond de personages goed uitgewerkt en interessant om te volgen. Het verhaal las vlot weg en ik zat veelal op het puntje van mijn stoel. Meerdere keren wordt je als lezer op het verkeerde spoor gezet.
Over het algemeen heeft Inge Spaan een fijne manier van schrijven en ze wist de spanning goed op te bouwen. Meerdere keren kon ik het boek niet wegleggen, omdat ik moest weten hoe het verder ging. Het verhaal riep ook op verschillende momenten een aantal emoties bij mij op. Zo kon ik duidelijk de onmacht, angst en frustratie van Inez voelen.
Dat X de dader is, is al snel duidelijk. Maar doordat je niet weet wie X is, blijft het toch voor een groot deel van het verhaal gissen naar de identiteit van X. Wie X uiteindelijk blijkt te zijn, was dan ook een verrassing.
Ik was nog niet eerder bekend met het werk van Inge Spaan, maar De Huisarts was een fijne introductie van haar werk. Ik zal zowel haar eerdere als toekomstige boeken toevoegen aan mijn TBR.
Ik geef De Huisarts van Inge Spaan dan ook 4/5 sterren!
Op 5 juni had ik de eer om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van De Huisarts van Inge Spaan op het kantoor van HarperCollins NL. Graag wil ik beide bedanken voor de fijne ontmoeting, het boek en daarmee ook de kans om het boek te kunnen recenseren.
Ik geef De Huisarts van Inge Spaan dan ook 4/5 sterren!