Het verdwenen dagboek van Louise Douglas
Het verdwenen dagboek van Louise Douglas
Ik las het ‘’Het verdwenen dagboek van Louise Douglas’’.
Het is de eerste kennismaking met het schrijverstalent van Louise Douglas.
Het boek begint met de proloog waarin het verhaal eigenlijk deels begint.
Een oude vrouw die schrijft dat ze de zevende persoon gevonden heeft.
Er volgt een korte omschrijving van de beginselen van het verhaal.
Het is een meeslepende verhaal waarin de personages en hun karakter
goed omschreven worden. Het verhaal speelt zich af in Morranez in Bretagne.
Een heel idyllische en rustige plaats. Maar niks is wat het lijkt.
We maken kennis met Mila Shepherd die uit Bristol overgekomen is naar Morranez om
voor haar nichtje Ani te zorgen. Wat niet van een leien dakje loopt. Maar Mila doet haar
best en geeft niet op. Ani verloor haar ouders Sophie en Charlie. Ze kwamen om bij een bootongeluk.
Mila was heel close met Sophie en mist haar nog elke dag.
Mila Shepherd werkt eveneens voor het detective kantoor Toussaint van haar stiefmoeder.
Mila maakt kennis met Gosia, de vrouw die in een busje woont.
Echter wordt een tijdje later Gosia dood in het busje gevonden Al haar bezittingen zijn verdwenen, waaronder
haar dagboek. De politie beschouwt het als een natuurlijke dood. Mila denkt daar echter anders over en gaat
uit op onderzoek. Ze krijgt hulp van Carter Jackson (komt eveneens werken voor detective kantoor Toussaint).
De spanning wordt geleidelijk opgebouwd, waardoor je steeds verder wilt lezen. De schrijfster houdt haar
lezer vast. Het boek is zo geschreven dat de lezer eveneens op zoek gaat naar de moordenaar van Gosia en
wat er in vredesnaam aan de hand is met Professor Tim Perry.
Mila en Carter werken uiteindelijk samen om het raadsel te ontrafelen waarin ze ook slagen.
Mila was van plan om terug te keren naar Bristol, maar nu weet ze het niet meer.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. De schrijfster heeft een aangename schrijfstijl en omschrijft de
omgeving en de sfeer waarin het verhaal zich afspeelt heel goed. Ze neemt haar lezer mee in het verhaal.
De lezer wordt zo meegezogen in het verhaal dat deze eveneens gaat speuren van wie de dader is.
Smaakt naar meer van deze schrijfster.
Ik las het ‘’Het verdwenen dagboek van Louise Douglas’’.
Het is de eerste kennismaking met het schrijverstalent van Louise Douglas.
Het boek begint met de proloog waarin het verhaal eigenlijk deels begint.
Een oude vrouw die schrijft dat ze de zevende persoon gevonden heeft.
Er volgt een korte omschrijving van de beginselen van het verhaal.
Het is een meeslepende verhaal waarin de personages en hun karakter
goed omschreven worden. Het verhaal speelt zich af in Morranez in Bretagne.
Een heel idyllische en rustige plaats. Maar niks is wat het lijkt.
Mila was heel close met Sophie en mist haar nog elke dag.
Mila maakt kennis met Gosia, de vrouw die in een busje woont.
wat er in vredesnaam aan de hand is met Professor Tim Perry.
Smaakt naar meer van deze schrijfster.