Geweldige must-read!
Een jaar geleden maakte ik kennis met Anya Niewierra toen ik Het Bloemenmeisje las. En daarna was ik verkocht en las ik ook de twee eerdere boeken die zij schreef. Wat een geluk dat ik aan de Leesclub van PerfecteBuren punt nl deel mocht nemen en haar nieuwste titel De Camino kon lezen. Wederom een fantastisch boek! De schrijfstijl van Anya is beeldend en pakkend. Je wil eigenlijk niet stoppen met lezen. Ze heeft op een heel vernuftige wijze twee verhalen met elkaar verweven tot een prachtig geheel. Ik vind het best een spannend boek maar het is vooral boeiend.
Kort samengevat: Lotte besluit om na de zelfmoord van haar man (afkomstig uit voormalig Joegoslavië) op De Camino zelf dit langeafstand pad te gaan lopen in Frankrijk. Zij loopt exact dezelfde route als haar man en hoopt zo meer over zijn laatste dagen te weten te komen. Het levert haar meer (onverwachte) inzichten op dan zij ooit verwacht zou hebben en het blijkt dat Emil zo zijn geheimen had. En niet iedereen is blij met haar initiatief.
’t Was alsof ik achter Lotte aanliep op De Camino. En na het lezen van dit boek is mijn wens om ooit zelf een langeafstand pad te gaan lopen alleen maar groter geworden.
Dank je wel Anya, ik kan niet wachten totdat je volgende boek uitkomt en wat mij betreft, verdien je dezelfde bekendheid als bijv. Saskia Noort of Esther Verhoef.