Een ware rollercoaster

christelle-declercq 19 augustus 2020
Ik las het boek voor Boekentoer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers.

Het boek was voor mij, zoals mijn titel al aangaf, een ware rollercoaster van personages, gebeurtenissen, indrukken...

Het verhaal begint wanneer Lil met een vriendin afspreekt voor een dagje shoppen. Onderweg naar die afspraak komt ze vast te zitten in het verkeer, en van hieruit vertrekt een gala aan gebeurtenissen.

“Vijf jaar na de moord op haar man wordt Lil Magill gerekruteerd voor de geheime organisatie 'Dravenge'.
Haar missie 'Eliminatie Hofman' wordt, naarmate ze meer te weten komt over haar verleden, steeds persoonlijker.
Wanneer zelfs haar grote liefde onbetrouwbaar blijkt, ligt het lot van vele kinderen in haar handen.”

Het boek is spannend, en er zit opbouw in het boek, al vind ik het met momenten chaotisch, moeilijk te volgen, en soms (zeker in het begin) veel personages waardoor ik af en toe terug moet gaan kijken wie wie is....

Over de auteur
Nancy Bastiaans (1971) nam na jarenlang beroepsmatig schrijven de 'creatieve pen' in de hand. Meerdere malen verschenen haar korte verhalen in Schrijven Magazine.
In diverse bundels werden verhalen van haar gepubliceerd, waaronder Vrouwenthrillers.nl
Het verloren lijk is haar debuut.

Voor een debuut vind ik het zeker een goed boek, maar als proeflezer voor verschillende andere auteurs zou ik toch aangeraden hebben enkele passages anders te schrijven, een meer geheel van het boek te maken...
Er staan ook wel wat taal- en typfouten in, geen grote, maar wel een beetje jammer....

Al bij al toch een goed boek, 3 sterren waard omwille van de originaliteit van het verhaal

Meer recensies van christelle-declercq