Een eerlijk verhaal over Lyme

christelle-declercq christelle-declercq
2 mrt 2020

Ik mocht dit boek lezen voor Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van o bekende schrijvers

De auteur van het boek is Renate van Bemmelen.

Het boek vertelt het verhaal van de reislustige Esther die volop geniet van het leven totdat ze uiteindelijk ziek wordt als ze met Bob terugkeert van hun reis uit Thailand.
Heeft ze een vreemde bacterie opgelopen of is er iets anders aan de hand?
Doktoren lijken het maar niet eens te worden. Tot uiteindelijk de diagnose “Ziekte van Lyme” wordt vastgesteld.
Esther moet vechten voor een adequate behandeling. Deze strijd gaat ze aan met een koppige vastberadenheid. Wanneer Esther hoort dat haar beste vriend Timo twijfelt aan hun vriendschap stort ze in.
Wie helpt haar te vechten voor wat haar het meeste waard is in het leven?

Ik vind het een heel aangrijpend relaas over de zoektocht naar de oorzaak van de pijnen en vermoeidheid...
De ziekte van Lyme is een nog redelijk onbekend terrein voor veel artsen. De auteur geeft dat ook weet in dit boek. Dat en de vele vooroordelen bij mensen. Als je je ket goed voelt, en er is geen duidelijke diagnose, dan gaan mensen je snel veroordelen, je lui vinden...
Dit wordt heel mooi weergegeven in dit boek, maar ook de vechtkunst van vele anderen, Esther in de eerste plaats.

Een mooi boek, eerlijk en oprecht geschreven. Er werd heel wat research gedaan voor dit boek.

Een aanrader voor iedereen!

Meer recensies van christelle-declercq