Waan je in Parijs met deze heerlijke feelgood roman
Ik mocht meedoen aan een buddyread en daardoor kreeg ik de kans om sinds lange tijd weer eens een FeelGood boek in handen te krijgen (een genre dat ik de laatste tijd niet meer veel lees) en wat was het heerlijk om te lezen over drie Amerikaanse vrouwen die vol verwachting naar Parijs afreizen.
Het boek neemt je mee door de straten van Parijs en de dames in kwestie hebben alledrie hun eigen redenen om daar te zijn. Neem, Chloe, een echte boekenwurm die naar Parijs komt om te ervaren hoe haar geliefde schrijvers in Parijs hebben rondgedwaald, thuis wacht haar verloofde Peter die niet zo van reizen houdt. Wanneer ze kennis maakt met Guillaume, een echte schrijver, leert ze veel over zichzelf en het leven. Lizzy, bloedmooi en kunstenaarsmodel, denkt dat ze wel weet wat het leven te bieden heeft, zij weet in ieder geval wat zij het leven te bieden heeft. Vol zelfvertrouwen stapt ze door Parijs met als doel een wereldberoemde Muze te worden van een kunstenaar maar snel genoeg zal blijken dat onder al die bravoure heel wat schuil gaat. Sofia heeft ogenschijnlijk haar leventje op orde, een appartementje een vriend en een eigen winkeltje in Parijs waar ze haar heerlijke baksels verkoopt maar ook bij Sofia is niet alles wat het lijkt. De drie dames kruisen elkaars pad en dat ze uiteindelijk vriendinnen worden is geen spoiler. Bij FeelGood verwacht je snel het eind van het boek al te weten maar dat is bij dit boek absoluut niet het geval. Ik vind het heel knap van de schrijfster dat ze me telkens weer wist te verrassen. Naast haar vlotte schrijfstijl, haar beschrijving van Parijs waardoor je je helemaal kunt voorstellen waar je bent op dat moment maakte dat ik het liefst dit boek in één ruk wilde uitlezen.
Het verhaal vertelt vanuit de ik-vorm en elk hoofdstuk komt een ander personage aan het woord. Mede daardoor leest het vlot weg want daardoor blijft de spanning of nieuwsgierigheid. De issues waar de meiden mee te maken krijgen zijn vrij alledaags, behalve die van Lizzy, ik denk dat er weinig mensen zijn die zich echt in haar kunnen herkennen. Het geheim dat Sofia met zich meedraagt is eerder heel verdrietig dan schokkend.
Uiteraard zijn daar de mannen, niet allemaal even charmant maar daardoor niet minder amusant om over te lezen, al kun je de keuzes van de dames niet altijd even goed begrijpen.
Het is duidelijk te lezen dat de schrijfster van bakken houdt én dat ze zelf in Parijs heeft gewoond. Het boek heeft als toetje een recept van een heerlijke taart die Sofia maakt en verkoopt in haar winkeltje en een aantal tips waar heen te gaan als je in Parijs bent zodat je in de voetsporen kunt stappen van zowel Chloe, Lizzy en Sofia, superleuk extraatje!
Toen ik me opgaf voor de buddyread heb ik al laten weten dat ik zelf au pair ben geweest in Parijs en dat deze stad een beetje aanvoelt als mijn stad. Dat maakte dit boek voor mij nog extra leuk om te lezen omdat ik er zoveel in herkende maar ook voor wie nog niet bekend is met Parijs nodigt dit boek echt uit om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad. Kortom; wie zin heeft in FeelGood doet zich zichzelf met dit boek echt een plezier.
Ga vooral ook Mirjam Mieserius volgen op instagram voor prachtige foto’s, filmpjes van Parijs en niet te vergeten haar recepten.