hartverscheurend
Vlak voor het feest waar zijn vrouw Livia jarenlang naar heeft toegeleefd begint, krijgt Adam vreselijk nieuws over hun dochter. Hij kan en wil niet geloven dat het waar is en besluit uiteindelijk Livia niets te vertellen. Deels omdat hij zelf eerst zekerheid wil maar ook omdat hij Livia zolang mogelijk gelukkig wilt zien. Livia heeft zelf ook een geheim over haar dochter ontdekt en heeft besloten Adam daar niet over te vertellen. De titel is perfect gekozen want je begrijpt het dilemma waar zij mee worstelen maar vooral het dilemma waar Adam mee worstelt grijpt je aan en je wilt gewoon dat het niet waar zal zijn. Ik had regelmatig de tranen in mijn ogen als ik zijn wanhoop las en het einde van het boek is hartverscheurend en mooi tegelijkertijd. Wie denkt een thriller van B.A. Paris met dit boek in handen te hebben komt bedrogen uit maar als romanschrijver is ze wat mij betreft ook succesvol. Ik houd van haar vlotte schrijfstijl en de manier waarop ze haar personages beschrijft zodat het lijkt alsof het buren, collega’s of zelfs vrienden van je kunnen zijn. Ik vond het echt een prachtig verhaal waar ik nog regelmatig aan zal terugdenken.