Kerstmis in Parijs

Claudialeest Claudialeest
12 mrt 2023

Het tweede deel van Bestemming Parijs leest als een trein en is een perfect boek voor deze tijd van het jaar.
Mirjam Mieserius neemt je mee door een romantisch Parijs waar de sneeuw valt en de kerstversiering volop aanwezig is.

Zij schrijft heel beeldend waardoor je het gevoel krijgt er zelf rond te lopen.

Het is een aardig boek maar het haalt het niet bij het eerste deel. Laat ik het zo stellen, ik vond de dames niet op hun best en had zin om ze af en toe door elkaar te rammelen.

Sofia, die haar zaakjes goed voor elkaar heeft maar een relatie heeft met een veel jongere man die zich gedraagt als een verwende kleuter en die zij ook als dusdanig behandelt waardoor de geloofwaardigheid van die relatie nul is. Ondertussen trekt die lieve Sofia een pruillip als haar vader avances maakt naar een andere vrouw. Sofia is 30 plus maar haar gedrag past beter bij een puber van 16.

Chloe daarentegen is wel nog een jonkie en gedraagt zich ook zo, super onzeker en jaloers tot vervelens toe en Izzy, die nog altijd doet alsof de wereld op haar wacht maar niet wil toegeven dat ze haar leven nog steeds niet op orde heeft en ondertussen de schone schijn ophoudt.

Gaandeweg leren de vrouwen van hun fouten én de waarde van echte liefde en vriendschap kennen maar de weg ernaar toe is lang, moeizaam en af en toe op het irritante af.

Dat wil niet zeggen dat het een vervelend boek is. Helemaal niet, ik las het op twee dagen uit en het boek is als een heerlijke kerstfilm op tv dus het was absoluut geen straf. Ik vond alleen het eerste deel leuker want ik vond de dames ook leuker. Wellicht dat ik ze in deel 3 weer in mijn hart ga sluiten want dat ik het derde deel ga lezen is zeker. Mirjam is en blijft een hele fijne schrijfster die mijn liefde voor Parijs en bakken deelt.

Kortom; voor iedereen die van Parijs, Kerst en Feelgood houdt is dit een prima boek dat smaakt naar meer.

Voor iedere Parijsliefhebber en ook voor wie dat nog niet is heb ik een tip:
Ga Mirjam volgen via Instagram! Het is heerlijk om met haar door Parijs te struinen,

Meer recensies van Claudialeest