Jeugdliteratuur met een grote J
Voor mij is ‘Krekel’ het beste jeugdboek dat ik sinds jaren las. Origineel, rijk taalgebruik, spannend, sprookjesachtig, maatschappelijke boodschappen zonder belerend te zijn.
Het zal je maar gebeuren. Bij jouw geboorte overlijdt je moeder. Je vader en broers geven jou, Krekel, er de schuld van. Gelukkig is je zus er en zij zorgt voor je. Tegen beter weten in probeert ze je broers en vader tot andere gedachten te brengen. Als vader op de kermis aan een nieuwe vrouw komt, heb je poppen aan het dansen. De broers verdwijnen, vader in de ban van de vrouw. Zus (Eliza) en Krekel gaan op zoek naar de broers.
Ps: nog beter dan Lampje vind ik
Ps: nog beter dan Lampje vind ik