Fetisj

connepon 26 januari 2025

Van @verhalenfabriek ontving ik een recensie exemplaar van 'Fetisj' van @sophiewesterschrijft

Dit is een tussendoortje, oftewel een relatief kort verhaal. Tijdens het lezen moest ik erg wennen aan de twee verhaallijnen. Wel leuk dat het verhaal zich afspeelt in de jaren ’80 waar er dingen zijn die we nu nauwelijks meer kennen zoals de gulden en de telefoon met draad ;-)

Je leest een verhaal over twee vriendinnen die elkaar al jaren kennen, Moniek en Diana. Moniek heeft de nodige problemen gehad en Diana was er altijd om haar te helpen. Wanneer Moniek terug komt van een modellenklus in Haiti, heeft ze een beeldje meegenomen. Bij deze fetisj zet Diana als antiekhandelaar haar vraagtekens. Als vervolgens de politie aan de deur staat bij Diana blijkt Diana Moniek toch niet zo goed te kennen als ze dacht…

Sophie Wester is een schrijversduo dat goede thrillers neer kan zetten. Hun eerdere thrillers (Moordende Hitte, Schaduwkant en Een lege plek) vond ik prettiger en spannender om te lezen.
Fetisj is het eerste deel uit de verborgen parel serie en ik ben toch wel benieuwd naar deel 2 uit deze serie.

Meer recensies van connepon