Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Een duistere thriller in een mooie omgeving met een ethische kwestie

Wanneer huisarts Inez na haar scheiding de kans krijgt om een praktijk over te nemen in haar geboortestreek, vertrekt ze samen met haar zoontje Otis naar het Zeeuwse plaatsje Diepenmeer. Onder verdachte omstandigheden overlijden er een aantal patiënten. Samen met waarnemer Thijs gaat ze op onderzoek uit, maar ze stuit al snel op wantrouwen en een gesloten gemeenschap. Het wordt al snel duidelijk dat ze niet door iedereen wordt geaccepteerd als nieuwe huisarts. Dan wordt het persoonlijk, ze vraagt zich af of zij en haar zoontje Otis veilig zijn in het dorp... Door de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken ga je ook vlot door het boek heen. De hoofdstukken worden geschreven vanuit Inez, Thijs haar waarnemer, een persoon met de naam x en een dame die Heleen heet. Ook de ex-man Daniël komt veelvuldig aan bod. Je leert de hoofdpersonen goed kennen. Er zijn veel personages en dat zorgt voor veel verdachten. En inderdaad…ik heb ze allemaal in mijn vizier gehad. Het duurde vrij lang voordat ik een beeld kreeg hoe het verhaal in elkaar steekt. Vanaf het begin is er een mooie spanningsboog en die wordt steeds verder uitgebreid. Niet bloederig of zoiets, nee door de krachtige psychologische lijnen voel je de spanning, het gevaar en vooral het onverwachte. En je hebt geen idee waar het vandaan komt. De huisarts is een hele goede opgebouwde thriller als je houdt van psychologische thrillers met een actueel thema.

Meer recensies van Cora den Ouden-Holtman

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.