Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Avontuurlijk verhaal!

Corina 25 maart 2021
Samenvatting:

2020 Kamp Alpha – de pest meester, is het eerste deel uit de Kamp Alpha reeks.

Er breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden.
Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie.
Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.
Een jonge man, Arjen Verlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld.

Wat vond ik ervan:

Het verhaal is natuurlijk heel actueel en is te vergelijken met het huidige corona virus.
Maar voor het hele corona gebeuren had Suzanna dit verhaal al geschreven.Veel gebeurtenissen zijn zeker vergelijkbaar. Het verhaal is vlot verteld, en je vliegt er zo doorheen.
Ik vind het niet echt een thriller maar meer een avontuurlijk verhaal. De spanning wordt goed opgebouwd.
De personages van Arjen en Lisette zijn goed uitgewerkt. Ik mis alleen de uitwerking van het personage Sophie zij verdwijnt een beetje in het verhaal.
De verhaallijn zit goed in elkaar, maar op het einde werd het pas echt spannend!
Dus je wilt eigenlijk meteen met deel twee verder.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Corina