Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2020 Kamp Alpha

2020 Kamp Alpha – de pest meester, is het eerste deel uit de Kamp Alpha reeks.

In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden.

Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie.

Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.

Een jonge man, Arjen Verlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld.

Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier... 

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (50)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is 2020 Kamp Alpha het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op 2020 Kamp Alpha

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.